Geislerová z Volhy: Jak jsem obchodovala s »lidskými orgány«... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Geislerová z Volhy: Jak jsem obchodovala s »lidskými orgány«...

Seriál Volha
Seriál Volha (Česká televize/Jan Renelt, Eva Koňaříková)

Herečka Aňa Geislerová (46) během kariéry prodělala bezpočet proměn, na některých se dokonce podílela. Třeba pro roli nesympatické režisérky v nové minisérii Volha si nechala vyrobit umělé zuby. Jenže pak se ukázalo, že to s novým předkusem není vůbec lehké a musí trénovat.

„Řekli jsme si, že tentokrát si masku užijeme,“ usmívá se herečka, která společně s režisérem a maskérem Martinem Valešem vizáž vymyslela. „Myslím, že jsme vycházeli především z pocitu, že by bylo fajn nemít jen Geislerku v dobovém kostýmu,“ vysvětlila.

Kryštof Hádek poodhalil zákulisí natáčení nového dobového seriálu

Video se připravuje ...

V tu chvíli ale ještě netušila, co všechno ji čeká. Zuby se dělaly na míru, aby dobře seděly, tak dokonce natřikrát. Měnily se také odstíny. Od masivních bílých až po ty použité v podzimním zlatohnědém tónu. „Naše poslední schůzka s Martinem Valešem probíhala na benzinové pumpě, a tak jsem si připadala, jako bychom načerno obchodovali s lidskými orgány. Nasmáli jsme se,“ líčila herečka situaci, kdy si protézu předávali.

Doma to těžko snášeli

Aby nový chrup působil přirozeně a dalo se v něm bez problémů mluvit, bylo potřeba cvičit. „Trošku to je bolestivý, hlavně je to nezvyk, takže jsem zpočátku měla divný pocit. Ale nechtěla jsem na ně myslet, proto jsem v nich chodila docela často. Dokonce i doma jsem si je někdy dala, ale tam to těžko snášeli,“ směje se Aňa, která v náhradních zubech chodila i po pražských ulicích, aniž by si někdo něčeho všiml.

Ester Geislerová ve filmu Buď chlap: Taky mám mnoho sester, přišla jsme si jako doma!

Video se připravuje ...

„Nejsou zas tak výrazné, aby mě v nich lidi nepoznávali. Dokud se člověk nezazubí, ani si toho nemusíte všimnout,“ vysvětlila. S novým chrupem se nakonec sžila poměrně rychle. „Sykavky byly trochu problém, ale spíš si člověk musí zvyknout na to, že ty zuby jsou vaší součástí, a nijak na ně neupozorňovat nebo nezdůrazňovat těžkosti,“ doplnila.

S novou proměnou byla nakonec spokojená. „Jak jsem měla ten mírný předkus, tak jsem si uvědomila, co se mi na lidech s takovým vzhledem líbí – smějí se strašně vřele! Asi je to tím, že mají všechny zuby venku!“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.