Prozrazené tajemství nedělního dílu: Kdo hraje Gotta ve Volze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Prozrazené tajemství nedělního dílu: Kdo hraje Gotta ve Volze!

Zesnulý Karel Gott (†80) hvězdou nového seriálu Volha: 3,5 roku po své smrti!
Zesnulý Karel Gott (†80) hvězdou nového seriálu Volha: 3,5 roku po své smrti! (Česká televize/Jan Renelt, Eva Koňaříková)

Jen tři a půl roku po smrti ožije Karel Gott (†80), a to díky minisérii Volha. Režisér Jan Pachl (45) do jeho role obsadil herce a zpěváka Romana Vojtka (51), který zazářil i v retroseriálu Vyprávěj. Pro jistotu ho ale nechal zabírat jen v příšeří nebo zezadu!

Jsou osmdesátky, období spartakiády. Řidiči Československé televize Standovi Pekárkovi v podání Kryštofa Hádka (41) se konečně splní sen – do auta nastoupí Goťák! Ve Volze spolu vyslechnou nový hit o kapitánu Minaříkovi, ale zvlášť dlouhých dialogů se divák nedočká, protože Standa si jako vždycky vystačí sám. Nakonec mu Karel podepíše i pár fotografií...

Nabídce se smál

Banální scénka, kterou diváci uvidí už zítra večer ve Volze, ale režiséru Pachlovi pár vrásek přidělala. Musel totiž najít dvojníka, který by zemřelého zpěváka obstojně zastoupil a nepůsobilo to jako parodie. A našel ho právě v Romanu Vojtkovi. „Byl jsem tehdy v Chorvatsku s rodinou u moře, když mi volali z televize, jestli bych nechtěl v minisérii Volha ztvárnit Karla Gotta. Strašně jsem se smál,“ okomentoval to herec. „Pak jsem si uvědomil, že jsem s režisérem Janem Pachlem v minulosti natáčel a na place jsem jednou, jen tak z legrace, Mistra napodobil. Asi si to zapamatoval a obsadil mě,“ dodal Roman s tím, že až s odstupem si uvědomil, na co to vlastně kývl.

Kryštof Hádek poodhalil zákulisí natáčení nového dobového seriálu

Video se připravuje ...

Věrný imitátor

Přestože umí Mistra imitovat, ani v paruce mu není podobný. Herec je tak schválně zabíraný jen zády ke kameře, např. jak probíhá houfem ctitelek, a když má dialog s hlavním hrdinou, tak za jízdy v autě a sedí ve tmě. „Nevzpomínám si přesně, kdy jsem ho imitoval poprvé, ale pravděpodobně během studií na JAMU. Mohlo mi být kolem dvaceti let. Tuto dovednost jsem nikdy nějak nebrousil a ani jsem Karla Gotta veřejně moc nepředváděl,“ směje se Vojtek. Jak se mu povedlo napodobit ho aspoň hlasem, můžete posoudit už zítra od 20:20 hod. na ČT1.

Zpíval mu i na svatbě

Herec se s legendárním zpěvákem stihl setkat i osobně. A to ne jednou. „S Karlem Gottem jsme se potkávali a povídali si spolu, ale nikdy bych si před ním netroufl mu předvádět, jak ho imituji,“ přiznal. Slavík mu dokonce zazpíval i na první svatbě! „Byl to nápad mého kamaráda, rozhlasového moderátora Martina Hrdinky. Na slavnosti po obřadu si sezval všechny svatebčany kolem sebe a řekl, že umí perfektně napodobit Karla Gotta. A začal velice trapně zpívat a imitovat Mistra.

Kulový Blesk: Seriál Volha je veřejnoprávní ojetina. Všechny ženy jsou v něm »dávačky«

Video se připravuje ...

Vydržel to opravdu dlouho, až se všichni svatebčané chytali za hlavu, jak špatně ho předvádí... A Martin naštvaně řekl, že se na to může vykašlat, když se nám to nelíbí. A pak změnil výraz ve tváři a oznámil – dámy a pánové, Karel Gott! Ukázal za sebe a z auta vystoupil skutečný Karel a začal zpívat. Všichni byli nadšení,“ zavzpomínal Vojtek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.