Nadějná jezdkyně Kordula Stropnická (17): Úspěch na novém koni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nadějná jezdkyně Kordula Stropnická (17): Skvělý úspěch na novém koni!

Kordula Stropnická
Kordula Stropnická (archiv)

Máma Veronika na ni může být právem pyšná! Kordula Stropnická se umí předvést nejen v nějaké té módní kreaci, ale hlavně v sedle koně.

Čekaly na ni celkem tři parkurové závody pořádané Jezdeckou společností Equitana v Martinicích v rámci finále Českého skokového poháru 2022. Mladá jezdkyně měla z těchto závodů obtížnosti Z a ZL, tedy s výškou překážek 100 a 110 cm, trochu obavy. Chystala se na ně totiž na svém novém koni, juniorské šampionce Cornelii K 13), kterou získala teprve před dvěma týdny a v tréninku ji jela pouze dvakrát.

Krásná Kordula (16) a Žilková na vražedných podpatcích: Měla by si vydělat na mole

Video se připravuje ...

„Vybrala jsem si ji podle jejího stylu skákání, který mi vyhovuje,“ popsala Aha! Kordula své první zkušenosti s novou kobylkou. „A úplně úžasné je, že její původní majitel jí říkal Kordy, stejně jako my říkáme doma Kordule,“ zmínila Veronika.

Bez trestných bodů Nakonec vše dopadlo nad očekávání dobře. V sedle Cornelie K Kordula projela trať všech tří závodů úplně čistě, bez kontaktu s překážkami, a tedy i bez trestných bodů. Dvakrát se tak umístila na 10. a jednou na 19. místě z celkem až 50 závodníků a na prémiích získala 2 x 450 Kč.

Veronika Žilková: Agátu jsem jako dítě odstrkovala! Kvůli komu?

Video se připravuje ...

„Tu minutu, co Kordulka ten závod jede, ani nedýchám,“ svěřila Aha! máma Žilková. „Jasně že se o ni bojím. Mateřská láska je ale o tom vidět svoje dítě co nejšťastnější,“ vysvětlila svůj postoj k věci. „A když teď vidím, jak je po těch závodech šťastná, tak mi to za ten strach stojí,“ dodala herečka s pohnutím.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.