Herečka Petra Martincová: Kvůli ní vznikla Policie Modrava! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka Petra Martincová: Kvůli ní vznikla Policie Modrava!

Petra Martincová
Petra Martincová  (profimedia.cz)

Herečka Petra Martincová (53), kterou diváci znají například z trilogie Byl jednou jeden polda, na 10 let zmizela do ústraní a přestala se objevovat před kamerou. Přitom právě kvůli ní vznikl pod režijní taktovkou jejího manžela Jaroslava Soukupa (75) velmi oblíbený seriál Policie Modrava. Petra se v něm objeví až letos na podzim, v rámci závěrečné čtvrté řady.

Jen málokdo tušil, že to byla ona, kdo svému muži vnukl myšlenku Modravu napsat! „Když mi bylo čtyřicet, tak člověk furt ještě dobře vypadá a nutila jsem manžela, aby něco napsal, v čem bych si mohla zahrát,“ svěřila Nedělnímu Aha! Petra. V té době už podnikala v cestovním ruchu a nemohla si nechat ujít v Německu a Rakousku velmi populární seriály z horského prostředí, jako je Doktor z hor. „Jenže v té době byli v Česku populární hlavně detektivky, a tak to manžel spojil. Tím pádem bylo po roli, protože nejsem typ na to, abych hrála vyšetřovatelku,“ přiznala představitelka legendární Boženky zamilované do majora Maisnera alias Ladislava Potměšila (†75).

Sestřička v Srní

„Moji touhu po návratu na plac vyvolal až Ondřej Kepka, který natočil dokument o našem ročníku, a mně se zastesklo. Tak jsem zašla za manželem a on mi napsal roli sestřičky, co přijede na Srní,“ odhalila postavu, kterou si Martincová ve čtvrté řadě Modravy zahraje. Premiérový díl závěrečné série odvysílá Nova v neděli 4. září, diváci se pak se svými oblíbenými postavami budou setkávat deset podzimních večerů.

Jiřina Bohdalová je hereckou rekordmankou: Hraju už 86 let! Kdo za to může?

Video se připravuje ...

Kam zmizela?

Když nebylo místo v oboru, který vystudovala, musela se poohlédnout po jiné práci. „Vrhla jsem se na cestovní ruch. Nebyla práce, tak jsem přehodila výhybku a začala se učit jazyky. Angličtina, španělština, němčina. A začala podnikat v Rakousku. Hodně jsem cestovala a myslím, že se mi podařilo udělat si i v tomto oboru poměrně dobré jméno,“ říká herečka. BOX

Proč musela skončit?

V momentě, kdy se provdala za režiséra Jaroslava Soukupa, přestaly Petře přicházet nabídky práce. „V té době nějak nebylo chtěné obsazovat manželky režisérů,“ vzpomíná herečka. „A nebyla jsem jediná, stejně to měla i Alenka Mihulová či Tereza Pokorná. Alena se na rozdíl od nás ostatních nikdy nevzdala a dělala divadlo a snažila se zůstat v oboru,“ vzpomíná na těžké časy. „Když získala ocenění Český lev, tak jsem jí gratulovala s tím, že to beru jako zadostiučinění, že alespoň jedna z nás to dokázala,“ raduje se dodnes z úspěchu kamarádky Martincová, která věří v častější návrat před filmovou kameru.

Jitka Molavcová: Kvůli lásce se vzdala dětí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5561425
15. 8. 2022 • 23:18

Skoda jen, ze v Tankovem praporu nehrala 😅 To byla Martina Adamcova ;)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.