Zemřela hvězda Vyprávěj: Marie Durnová (†78) podlehla rakovině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemřela hvězda Vyprávěj: Marie Durnová (†78) podlehla rakovině

Marie Durnová si zahrála i v seriálu Policie Modrava.
Marie Durnová si zahrála i v seriálu Policie Modrava. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Boj s touhle chorobou bývá vždycky těžký. Marie Durnová (†78) nyní rakovině podlehla. Herečka, kterou televizní diváci znají coby hospodyni Jiřinku ze seriálu Vyprávěj, a také z úspěšné Policie Modrava, působila na různých scénách, naposledy v brněnském Národním divadle. Její ztrátu neoplakávají jen tam, velký smutek v srdci cítí i její první manžel Jiří Štědroň (79).

Smutná zpráva zastihla prince z černobílé Popelky jen týden před oslavou osmdesátin. „Volal mi to v neděli náš syn Jirka. Věděl jsem od něj, čím Marie prochází. A nějak jsem věřil, že mne to nezasáhne, nebyli jsme spolu už tak dlouho,“ řekl deníku Aha! herec a zpěvák.

Neměla vždy štěstí

S Marií prožil 9 let a myslel si, že za ty roky už zapomněl... „Ale zasáhlo mě to. Je mi to moc líto,“ přiznal se smutkem v hlase Jiří, který už desítky let žije v manželství s bývalou manekýnkou Miladou. „Marie byla bezvadná herečka. Bohužel neměla vždy štěstí,“ řekl ještě Štědroň o Durnové.

Velké srdce a duše

Její talent vyzdvihla také brněnská scéna. „Byla to herečka velké citlivosti, nádherného hlasu a velkého srdce. Bude nám tu chybět, ale její »duše«, jak říkala svým postavám, s námi zůstanou navždycky,“ rozloučilo se s ní vedení Národního divadla v Brně. V paměti televizních diváků utkvěla kromě Vyprávěj jako dobrosrdečná maminka či babička ze seriálů Rapl, Specialisté, Modrý kód či Policie Modrava. Její poslední rolí byla bába kořenářka v pohádce Největší dar (2022).

Trailer k seriálu Vyprávěj

Video se připravuje ...

Studentkou po padesátce

Marie přitom studovala na DAMU až ve svých 52 letech. „Spousta kolegů učilo na škole a neustále se mě ptali, proč neučím i já,“ svěřila před lety Aha! herečka. Odpověděla, že přece nemůže učit herectví, když ho sama nevystudovala. Připadalo jí to přinejmenším trapné. Pak se ale rozhodla, že to zkusí. „A tak jsem pět let docházela na přednášky a přitom jsem stále hrála v divadle,“ vzpomínala herečka s úsměvem.

Syn Kristián je mistr

Evropy S druhým manželem, kameramanem Kristiánem Hynkem (78) měla Marie syna Kristiána (41). Známý cyklista a biker je mistr Evropy, vítěz prestižního etapového závodu Cape Epic 2014 a majitel dvou bronzů z maratonského světového šampionátu.

Hvězda Policie Modrava Paluzga: Vypadá to, že další řada bude!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.