Poslední rozloučení s Dalimilem Klapkou (†89): Výčitky nad rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední rozloučení s Dalimilem Klapkou (†89): Výčitky nad rakví!

Pohřeb Dalimila Klapky
Pohřeb Dalimila Klapky (CNC: Tonda Tran)

O mrtvých platí, že se o nich mluví jen v dobrém. I tak si ale na pohřbu známého dabéra a herce Dalimila Klapky (†89), jehož hlasem u nás mluví poručík Columbo i děda Simpson, Ivanka Devátá (86) posteskla, že ji pro jednou dost zklamal. Poprvé nedodržel to, co slíbil!

Byl vzorem všech dobrých vlastností. Jen jedno nemůže herečka a spisovatelka zesnulému kolegovi odpustit. „Slíbil mi kdysi, že mi promluví na pohřbu. A zemřel dřív než já,“ postěžovala si Ivana do hlediště Divadla Na Fidlovačce, kde se rodina, přátelé a kolegové včera loučili s Dalimilem. „Místo toho odešel a já teď mluvím jemu. To jsme si nedomluvili,“ dodala Devátá smutně.

Pohřeb Dalimila Klapky

Video se připravuje ...

POSLEDNÍ ŽIJÍCÍ SPOLUŽÁCI

Obřad v divadle, kde Dalimil posledních deset let působil, si nenechalo ujít kvarteto jeho zbylých spolužáků ve složení Jiřina Bohdalová (91), Antonín Hardt (86), Rudolf Jelínek (87) a Michaela Bendová (86) řečená Myška. Po studiích si nesešli z očí, a i když kráčeli různými cestami, 60 let se jednou za rok pravidelně scházeli. „Dalimil měl jednu dobu blízko k Janě Werichové, tak jsme chodívali i do jejich vily na Kampu,“ prozradil Hardt.

ZÍMA SI POBRUKOVAL

Vedle něj a Ivanky promluvili nad rakví také kolegové Jiří Klem (78) a Jiří Novotný (84). Jen těžce přemáhali dojetí nad odchodem milého kamaráda. V lóži jim naslouchal také král české dechovky Pepíček Zíma (90). A když se pak z reproduktoru linula směs Hašlerových hitů v jeho podání, tak si je pobrukoval. Dalimil by měl z milé atmosféry v divadle určitě radost.

Josef Abrhám mladší: Jak chce, aby se na tatínka vzpomínalo?

Video se připravuje ...

Bohdalová počítala vrásky

Po obřadu se Jiřina Bohdalová bouřlivě zdravila se svými třemi zbylými spolužáky z DAMU. Vysekla poklonu i nejstaršímu českého herci Karlu Richterovi (96). „Nemáš vůbec žádné vrásky,“ prohlásila herečka, když si rychle spočítala, že je Karel o 5 let starší než ona.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.