Spisovatelka Ivanka Devátá: Poslední rozloučení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Spisovatelka Ivanka Devátá: Poslední rozloučení

Ivanka Devátápísmenka!
Ivanka Devátápísmenka! (Daniel Černovský, archiv )

Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (87) už delší dobu řeší zdravotní problémy. Prodělala rakovinu tlustého střeva, trpí cukrovkou druhého typu a také má za sebou mozkovou mrtvici. Bála se o sebe natolik, že už se dokonce rozloučila se svou rodinou.

Ivanka své okolí už od dětství děsila tím, že umře. Nejdřív z toho měli všichni legraci, ale postupem času tomu začínali víc a víc věřit. Napomohla tomu také morbidní oslava jejích 75. narozenin, na kterých se rozloučila se svou rodinou a byla při tom zahalená do tmavých barev.

V mládí živila rodinu a otce jí zavřeli do vězení. Tajemství ze života Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...

Když jí lékaři v roce 2017 diagnostikovali rakovinu tlustého střeva, myslela si, že je to její skutečný konec. Dokonce si tehdy sama vydedukovala, že operace jí život prodlouží o pouhé dva roky. Nakonec se ukázalo, že se mýlila. Pak ale přišla mrtvice. Od té doby přestala Devátá psát. Vzdala to i s herectvím. Z domu vychází málokdy, musí používat podpůrnou hůl kvůli bolesti zad. Navíc se herečce podle informací deníku Blesk zhoršil stav její cukrovky.

Ivanka měla v plánu přežít hvězdnou kolegyni Jiřinu Bohdalovou (92), která je přitom ještě o čtyři roky starší. Bojí se však, že už to kvůli svému vrtkavému zdraví nezvládne.

Jestli překročíte tuhle hranici, budu se muset bránit. Nejznámější hlášky Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.