Tajná operace Zelenkové (73): Bojí se mezi lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tajná operace Zelenkové (73): Bojí se mezi lidi!

Jitka Zelenková
Jitka Zelenková  (Foto Herminapress.cz, ara)

Ani Jitka Zelenková (73) se nevyhnula totální výměně kyčelního kloubu. Operaci se podrobila v největší tajnosti poté, co Felixi Slováčkovi (80) gratulovala písní k jeho kulatinám v pražské Lucerně. Dnes už je v rekonvalescenci a zdárně rehabilituje, o zákroku ale mlčí jako hrob!

A protože se snaží operaci před světem ze všech sil utajit, nevychází raději ani ven. Podle informací deníku Aha! dokonce momentálně nepřebývá ve svém vinohradském bytě a je dočasně u přátel, kteří se o ni starají.

Felixova ruka

Totální endoprotéza se ale u zpěvačky dá jen těžko utajit. „Paní Jitka Zelenková se omluvila, že nemůže přijít, protože je po operaci kyčle,“ sdělil Aha! František Mareš ze společnosti Vzděláním a sportem k sebevědomí, jež 20. června v Obecním domě slavnostně předá Felixi Slováčkovi dodatečně k osmdesátinám jeho ruku z křišťálu v hodnotě půl milionu korun. „Ruku měla předat právě paní Zelenková,“ upřesnil ještě Mareš.

Všechno marné

Výměně kyčle se Jitka bránila ze všech sil. Rok co rok jezdila do lázní v Třeboni, kde jsou procedury zaměřeny především na pohybové ústrojí, a letos dokonce byla v Rehabilitační nemocnici v Berouně. Ani to ale nepomohlo a operace se stala nevyhnutelnou, jelikož bolesti zesilovaly.

Jitka Zelenková: Zcestovala celý svět, dvě nejkrásnější mětsa ji ale chybí!

Video se připravuje ...

Co znamená TEP kyčle?

TEP je zkratka pro úplnou náhradu kloubu (totální endoprotézu). Jedná se o umělou náhradu hlavice kosti stehenní a jamky kosti pánevní. Podle rozsahu poškození lékař rozhodne, zda stačí nahradit pouze hlavici stehenní kosti, nebo zda je i kloubní jamka (v pánevní kosti) natolik poškozena, že bude nutná i její náhrada. Úplná náhrada označuje náhradu obou na sebe přiléhajících ploch (jamky i hlavice).



Přečtěte si
stoura
15. 6. 2023 • 06:03

Čekat určitě nemusela , aspoň ne tak jako jiní pacoši, mně třeba řekli že čekací doba na koleno jsou dva roky!!

Jitka Dittrichová
14. 6. 2023 • 09:13

Žije sama a teď je u přátel,po operacích je těžké se starat sám o sebe.....Hodně zdraví ,ona není z těch co ventilujou vše...

lpitriska
14. 6. 2023 • 09:08

Přesně tak. Mě by spíš zajímalo jestli šla hned ,jak si vzpoměla jako všechny sééélebrity a nebo musela čekat . Moje teta má termín až za 8 měsíců ,teda na koleno

qwerta
14. 6. 2023 • 08:03

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.