Kodet na kapačkách! Léky už nezabíraly... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Kodet na kapačkách! Léky už nezabíraly...

Kristian Kodet
Kristian Kodet (archiv Blesku)

Měsíc před půlkulatinami by měl organizovat oslavu. Místo toho ale akademický malíř Kristian Kodet (74) nastoupil do Nemocnice Na Homolce. „Kvůli neprůchodným cévám jsem už nepřešel ani Staroměstské náměstí, kde bydlím,“ prozradil deníku Aha!.

Malíře trápily velké bolesti nohou a léky už nezabíraly. Na Homolce mu teď denně dávají dvě infuze. „Jedna kapačka trvá tři hodiny, ale jsem trpělivý a věřím, že mi to pomůže. Přece se nemohu přestat pohybovat,“ řekl Kristian s nadějí v hlase. Už byl z bolestí úplně vyčerpaný. Kodet, který i na houby v milovaných jižních Čechách chodil v žaketu nebo aspoň v saku, musel navléct pyžamo a natáhnout župan.

Kristian Kodet: Zbláznil jsem se! Co se stalo?

Video se připravuje ...

Neužil zachraňuje

„Vyšetření potvrdila, že mám špatný průtok krve v nohách. Nezbývá než věřit, že mi kapačky pomůžou,“ doufal. Leží na oddělení profesora Petra Neužila (61). Právě on nedávno odtajnil, že zkraje letošního roku zachránil Jiřinu Bohdalovou (92), když prodělala embolii plic. Za život mu vděčí také Iva Janžurová (82) a Marta Kubišová (80). Jistě pomůže i Kristianovi. „Rád bych své narozeniny oslavil v Rakousku, mám to tam rád. O rodinné Muzeum tří Kodetů ve Velkém Meziříčí se zatím postará dcera Jacqueline,“ loučil se malíř, kterého čekala další kapačka.

Jiří Bartoška oznámil první jméno dalšího MFF KV! Oslaví Danielu Kolářovou!

Video se připravuje ...

Bartošku léčí kamarád

Herec Jiří Bartoška (76) si ve Fakultní nemocnici v Motole ještě pobude. Prezidenta Filmového festivalu v Karlových Varech odvezla sanitka, protože měl těžké následky prodělané virózy. Leží na oddělení profesora Roberta Lischkeho (57), který se věnuje především klinickému výzkumu v oblasti transplantace plic a hrudní chirurgii. S oblíbeným hercem ho pojí přátelství a špičkový lékař jezdí i na festival do Varů.



Přečtěte si
mika
17. 6. 2023 • 12:42

koukám, že u nás a hlavně na Homolce léčí jen cele­brity­....nor­mální občan asi už se tam nevejde. ať žije protekce. za komárů tam léčili vládu a politiky vůbec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.