Marii (67) se splnil sen: Zahraje si Dykovou a Prachařem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marii (67) se splnil sen: Zahraje si Dykovou a Prachařem!

Marie Pavlisková (77) hraje ve filmu drbnu, která chodí s kolem po ulici. Na těch pár minut je žena pyšná.
Marie Pavlisková (77) hraje ve filmu drbnu, která chodí s kolem po ulici. Na těch pár minut je žena pyšná. (Foto Aha! – Jana Gartnerová, Štěpán Bajt)

Marii Pavliskové (67) se na »stará« kolena splnil sen. Vybrali si ji jako komparz do nového českého filmu Citlivý člověk, který se točí i v Krnově. „Chodím po ulici s kolem a jsem za místní drbnu,“ popisuje pyšně Marie.

Už se seznámila i s hlavními hrdiny snímku Davidem Prachařem (63) a Tatianou Dykovou (43). „Moji společnou fotku s Davidem jsem poslala důležitě dětem, vnoučatům i kamarádům,“ smála se. Za vydělané peníze si dobila kredit a koupila obal na mobil. „První den natáčení nás tady bylo více komparzistů. Postávali venku před vchodem, debatovali a já jsem se jako vracela z obchodu a všem jsem oznamovala, co jsem koupila,“ líčila svůj křest před kamerou. „Té jsem se bála, ale v reálu o ní nevím,“ dodala.

Známí herci se na place zahřívali teplými bundami.

Vybydlené domy Část záběrů vzniká v krnovské ulici, která už zažila i lepší časy. Dnes jsou domy totálně vybydlené. „Sice statik tvrdil, že podlahy vydrží, ale naši důvěru nemají. Našlapujeme po nich velmi opatrně,“ doplnila Tatiana Dyková. Marie v jednom z nich zamlada bydlela. „I v našem bývalém obýváku úřadují filmaři. Domy patřily výrobci varhan. Máma ve firmě pracovala. Člověka zamrzí, když vidí, jak dopadly,“ hlesla akční seniorka, která doufá, že se její jméno objeví i v titulcích na obrazovce.

Šok z nepořádku

Tatiana Dyková hraje ve filmu mámu. Podle ní byl z toho, v jakých podmínkách a nepořádku mohou lidé žít ještě dnes, nejvíce zaskočený její filmový syn Jaroslav Cuhra (14). „Ale má svůj vnitřní svět, soudy si nechává pro sebe,“ podotkla herečka.

Tatiana Dyková se představí v roli mámy.

Víte, že...

...předlohou k filmu Citlivý člověk byla kniha Jáchyma Topola? Je o komplikovaném vztahu syna a otce. Kromě Davida Prachaře a Tatiany Dykové v něm hrají Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský, Jiří Lábus? Role malého chlapce se ujal talentovaný Jaroslav Cuhra. Snímek se do kin dostane ve druhé polovině příštího roku.

Opustit komfort

Režisér Tomáš Klein prozradil, že chce divákovi nabídnout silný film, který ho konfrontuje s těžkými tématy dnešní doby, ale zároveň mu skrze svou stylizaci, energii a živelnost nabídne východisko a povzbuzení. „Třeba diváka inspiruje k tomu, aby opustil komfortní zónu a dobrodružství a nejistotu vnímal jako příležitost, která ho může posílit,“ řekl.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.