Babišův verdikt: Odložme ceremoniál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Babišův verdikt: Odložme ceremoniál!

Divné okolnosti...
Divné okolnosti... (Foto Aha! – M. Sekanina, D. Malík, ara)

Zruší se znovu předávání státních vyznamenání? S prezidentem Milošem Zemanem (77) v nemocnici to jako jednu z možností vidí premiér Andrej Babiš (67, ANO). On sám je udělovat nechce a ceremoniál by přeložil na jindy.

Pokud pan prezident předávání nebude schopen, tak by se akce měla radši odložit,“ prohlásil v CNN Prima News premiér s tím, že on určitě »metály« připínat nebude, i když spolupodepsal jejich udělení. A předseda vlády nechce ani, aby je předával Zemanův kancléř Vratislav Mynář (54).

Ústavní právník: Mynář by mohl přijít o veškerý majetek. Zmínil zneužití prezidentovy situace

Video se připravuje ...

Ten to od Babiše schytal už v úterý. Mynář totiž věděl, že je prezident podle vyjádření Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) pracovně neschopný, a nikomu to neřekl. Politici včetně premiéra tak chtějí jeho »hlavu«. 

Ani samotný Hrad do uzávěrky vydání Aha! nevěděl, jak a zda vůbec budou oslavy 28. října probíhat. „Čekám na rozhodnutí pana prezidenta,“ odpověděl Aha! šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš (39). Ten ale věří, že rozhodnutí by mělo padnout co nejdříve. Podle serveru iDnes.cz za hlavou státu přijel Mynář včera dopoledne. 

Letošní ceremoniál měl být i satisfakcí pro ty, kterým byla akce kvůli epidemii zrušena minulý rok. Informováni ale nejsou ani oni. Poradce hlavy státu a epidemiolog Roman Prymula (57), který má být oceněn za zvládnutí první vlny pandemie, má jenom ústní pozvání. „Pozvánka (písemná) zatím nedorazila,“ řekl Aha!. A stejně mluví i další. „Paní Gottová žádnou pozvánku nedostala,“ potvrdila Aha! mluvčí rodiny Aneta Stolzová. Ivana (45), manželka Karla Gotta (†80), si měla od prezidenta převzít Řád bílého lva, který zpěvák dostal in memoriam.

Reflexe Kalouska a Stoniše 29: Prezident není zločinec, ale zločinci s ním manipulují

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
21. 10. 2021 • 06:03

Epidemie je od znárodnění a mutace také .Neuvěřitelně co si primitivové dovoluji a jak vladnou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.