Už 8 dní v nemocnici: Zeman je stále na JIP | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Už 8 dní v nemocnici: Zeman je stále na JIP

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman (Profimedia)

Už je to více než týden, co sanitka převezla prezidenta Miloše Zemana (77) do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Tam byl hospitalizován na klinice intenzivní medicíny (KARIM). A podle zjištění Aha! na ní hlava státu zatím zůstává.

Zemana odvezla »rychlá « do nemocnice přímo ze zámku v Lánech. Podle prezidentova ošetřujícího lékaře a šéfa ÚVN Miroslava Zavorala (67) se tak stalo na jeho doporučení. A to kvůli komplikacím, jež se vyskytly u problému, se kterým se hlava státu potýká delší dobu. Mluvčí nemocnice Jitka Zinke poté uvedla, že Zemanův stav je stabilizovaný. A to se nezměnilo ani po týdnu.

„Nemám žádné jiné než dosud prezentované informace. Pan prezident je nadále hospitalizován na KARIM,“ uvedla v SMS pro Aha! mluvčí. Nemocnice, ale ani Hrad za celou dobu blíže neuvedly, co prezidenta trápí. Hlavně na prezidentskou kancelář se pak média, politici i veřejnost obrací s dotazem, jaké jsou prognózy Zemanova stavu a zda bude schopen vykonávat mandát. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ale jen dříve odvětil, že hospitalizace neznemožňuje hlavě státu plnit ústavní povinnosti a úkony.

Vondra: Lidé kolem Zemana fatálně selhávají. ÚVN je mercedes mezi českými nemocnicemi

Video se připravuje ...

Vystrčil: Nevím, jestli to má pod kontrolou

Proti Zemanovým spolupracovníkům se v pátek ostře vymezil šéf Senátu Miloš Vystrčil (61, ODS). Ten uvedl, že podle něj, co se týče prezidentské kanceláře, není hlava státu v dobrých rukou. A včera v televizi CNN Prima pokračoval. „Zdá se mi, že tohle není jeho (Zemanův) styl, že takhle by se nechoval,“ řekl s tím, že kdyby měl prezident vše plně pod kontrolou, možná by byla veřejnost lépe informována. A dodal, že má pochybnosti o tom, jestli Zeman ví, jak o něm kancelář informuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.