Víťa Vávra (†68): Syn mu nepřišel na pohřeb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Víťa Vávra (†68): Syn mu nepřišel na pohřeb!

Poslední rozloučení s Víťou Vávrou
Poslední rozloučení s Víťou Vávrou (Václav Burian, archiv)

Na poslední rozloučení s Víťou Vávrou (†68) dorazili i Karel Šíp (76) s Jaroslavem Uhlířem (75). Jeho »kluci« – syn Filip Vávra (43) z prvního manželství a Adam Pavlík (49), kterého zpívající bubeník vyženil s Věrou Špinarovou (†65), ale nepřišli! První se s tátou rozhádal kvůli politice, druhý zase kvůli mámě.

V Malé obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích se tak za rodinu loučily s Víťou jeho ženy – první exmanželka Ilona a třetí manželka Světlana s jejich dcerou Viktorkou. „Ilona mi vysvětlila, že Filip měl tátu moc rád, ale neviděl se s ním sedmnáct let. Měli tak moc odlišné politické názory, že se nesnesli,“ vysvětlil Aha! skladatel Petr Hannig (75), který se svou kapelou Maximum Vávru deset let doprovázel.

Bude mi chybět...

Že měl Filip svého otce rád dokazuje i to, jak citlivě oznámil jeho smrt na Facebooku. „Ve čtvrtek ve 21:29 hodin umřel můj táta. Měl nádor na plicích a jeho organismus byl příliš slabý na boj s ním. Bard české muziky, milovník života, patriot. I když se naše cesty před lety rozešly, bude mi chybět,“ napsal Filip Vávra, který se živí jako publicista a spisovatel. V září 1999 byl u založení neonacistické skupiny Národní odpor, avšak po sporech s dalšími aktivisty se z ní zanedlouho stáhl.

Pomáhal mu Okamura

Syn zpívajícího bubeníka možná nedorazil také proto, že se dozvěděl, že na posledním rozloučení s jeho otcem bude i předseda hnutí SPD Tomio Okamura (49). „Okamuru jsem pozval, ačkoliv nejsem člen rodiny, já. Byl to on, kdo Víťovi pomáhal, když neměl kšefty a byl na tom finančně mizerně. Víťa mu zpíval v průběhu jeho politické kampaně. Okamura mu velmi pomohl,“ přiznal Hannig.

Pohřeb muzikanta Víti Vávry (†68): Šíp s Uhlířem mu dali sbohem, děkovalo se třem exmanželkám

Video se připravuje ...

Odcházení bez Odcházím

Poklonit se muzikantovi před rakev přišli i všichni členové kapely Maximum. Nad rakví promluvil moderátor České televize Přemysl Čech (63) a z Víťových oblíbených skladeb zazněla Love Hurts od Nazareth, Celluloid Heroes od skupiny The Kinks a z reproduktorů samozřejmě bubnovali Led Zeppelin. Smuteční obřad zakončila Vávrova píseň Dívka z Heřmánkové návsi, kterou mu napsal právě Hannig. Ten je ale přesvědčen, že rakev měla zajíždět při skladbě Odcházím. „To je úplně poslední písnička, kterou jsem Víťovi napsal. Hodila by se tam ze všech nejvíc,“ prohlásil skladatel.

Syn Špinarky Adam Pavlík: Mámu opustil kvůli Ukrajince...

S Víťou Vávrou se nepřišel rozloučit ani vyženěný syn Adam Pavlík. „Nikdy jsem s ním nežil a nemám na něho dobré vzpomínky. Mámu opustil kvůli Ukrajince a potom ji znal pouze tehdy, když neměl prachy. A po smrti mámy mě taky dost naštval, když prohlásil, že jsem ji uštval. Nechť je mu ale země lehká,“ řekl Aha! Pavlík, syn zpěvačky Věry Špinarové a muzikanta Ivo Pavlíka (84).



Přečtěte si
srpen
10. 7. 2021 • 09:27

Domino, nic nepište o pokrytectví Filipa, neznáte ho a vůbec nevíte, co se mezi ním a otcem stalo. Tak laskavě nesuďte. A Ilono, tobě upřímnou soustrast a velkou úctu za to, jak ses o Víťu do poslední chvíle starala.

domino22
10. 7. 2021 • 09:14

Pěknej pokrytec ten jeho syn.... sedmnáct let s ním nemluvil, ale bude mu prý chybět. Je to smutné, že mu ani na pohřeb nepřišel

mbmb
10. 7. 2021 • 09:00

A nakonec mazaný Japonec ! Tomio využil příležitost pozdravit se s voliči.Ale to je typický ceske

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.