Herec Ladislav Potměšil (†75): UMÍRAL HLUCHÝ I NĚMÝ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Ladislav Potměšil (†75): UMÍRAL HLUCHÝ I NĚMÝ!

Ladislav Potměšil přišel o hlas
Ladislav Potměšil přišel o hlas (archiv)

Zdravotních komplikací, jež sužovaly Ladislava Potměšila (†75) před smrtí, bylo více! Filmový major Maisner či tatínek z Discopříběhů přicházel postupně o sluch i nezaměnitelný hlas, díky němuž patřil mezi hvězdy dabingu. Hlasivky mu popálili při ozařování!

Do poslední chvíle bojoval se zákeřnou rakovinou a věřil, že ji porazí. Dokud to bylo možné, každé ráno cvičil, aby udržel tělo v kondici. To mu ale postupně vypovídalo službu.

Poslední telefonát

Nejprve mu začal odcházet sluch, ale statečně se s tím vyrovnal. Pak však přišel i o hlas. „Asi před měsícem jsem mu psal, že bych ho navštívil. To mi neodpověděl, ale manželka Jája mi napsala, že mu ozařováním spálili hlasivky, takže nemohl mluvit. A že mi zavolá, až ho budu moci navštívit. Bohužel už mi pak telefonovala až tuhle špatnou zprávu,“ svěřil webu eXtra.cz jeho kamarád, herec a dabér Martin Zahálka (62), známý ze seriálu Policie Modrava.

Vysvobození

„Je mi to moc líto, že tak skvělý člověk odešel. Pán Bůh nebo paní Příroda ho tu mohli ještě pár let nechat. Rakovina ho pronásledovala řadu posledních let. Jezdil jsem ho navštěvovat, i když se přestěhovali,“ prozradil ještě Zahálka, který se ze smrti kamaráda jen těžce vzpamatovává. Nejvíce teď myslí na vdovu, herečku Jaroslavu Brouskovou (70). „Musím ji vyzdvihnout, protože se o něj poslední roky nádherně starala. Pro ně oba to je určitým způsobem vysvobození,“ dodal herec. Poslední rozloučení s Ladislavem Potměšilem, který zemřel v pondělí ráno v motolské nemocnici, bude na přání zesnulého v úzkém kruhu rodinném.

Zemřel Ladislav Potměšil. A fanoušci se pustili do Jandy kvůli očkování

Video se připravuje ...

Syn Honza: TATI, DĚKUJU ZA VŠE!

„Táta měl neuvěřitelný smysl pro humor, hodně černý, a dokázal rozproudit zábavu jako nikdo jiný. Chybí mně i celé rodině. A děkuji za stovky až tisíce vzkazů, až neuvěřitelné, jak byl oblíbený. A bude stále, protože jeho přirozené herectví bylo jedinečné neuvěřitelně lidské. Tati, děkuju za vše,“ vzkázal hercův syn Jan Potměšil (43), bývalý dramaturg StarDance.

Zemřel Ladislav Potměšil (†75), hvězda Diskopříběhu i major Maisner! Poslední roky protrpěl

Video se připravuje ...

Namluvil i Klingera

Ladislav Potměšil byl nejen hercem, ale také vynikajícím dabérem. Svůj hlas propůjčil např. desátníkovi Maxwellu Klingerovi v seriálu M*A*S*H.



Přečtěte si
mika
14. 7. 2021 • 12:20

byl to Pan herec. Je ho veliká škoda. Bude všem určitě chybět. upřímnou soustrast celé rodině. m.s.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.