František Nedvěd (†73): Rakovina zaútočila 3krát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

František Nedvěd (†73): Rakovina zaútočila 3krát!

František Nedvěd na svém posledním koncertě v Olomouci.
František Nedvěd na svém posledním koncertě v Olomouci. (D. Malík, Blesk)

Rakovina plic, kterou František Nedvěd (†73) onemocněl koncem roku 2020, nebyl první útok zákeřné nemoci. Folkový zpěvák a bratr Honzy Nedvěda (74) zápasil se zhoubným onemocněním poprvé už rok předtím!

Byla to rakovina močového měchýře, kterou zdárně překonal. „Nikdo o tom ale nevěděl, jenom rodina. Táta tehdy nemoc tajil,“ prozradil deníku Aha! písničkářův syn Vojta Nedvěd (44). Nedvěd veřejně přiznal zdravotní problémy až v březnu 2020, a to, když se mu kvůli špatně fungujícímu srdci dostala voda do plic. „Tehdy šel táta do IKEM na čtyřnásobný bypass. Rekonvalescence proběhla v pohodě a táta zase koncertoval,“ zazpomínal Vojta. Pohoda ale trvala jen pár měsíců. Koncem roku 2020 se zákeřná nemoc vrátila a napadla plíce. „Táta podstupoval chemoterapie, potom ozařování a potom to vypadalo zase všechno optimisticky,“ popsal Nedvědův syn.

Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema

Video se připravuje ...

Před měsícem na kontrole lékaři ale zjistili, že rakovina udeřila potřetí! „Táta měl už termín chemoterapie, potom ale na onkologii na Karláku zjistili, že nemoc z plic zmetastazovala a napadla i vnitřní orgány,“ povzdechl si Vojta. Chemoterapie byla v tu chvíli nemožná a lékaři se s písničkářem dohodli na převozu do Nemocnice na Pleši, kde ho měli stabilizovat. „K tomu už ale nedošlo. Potom to šlo ráz na ráz,“ dodal smutně syn. František Nedvěd zemřel 18. července v nemocnici. Poslední rozloučení se koná zítra od 11 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria. Poté bude uložen do rodinného hrobu v Jílovém u Prahy.

Potměšil dal před smrtí zákaz, rodina promluvila o pohřbu. A Křížek je ve vězení

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.