Mrazivé poslední video Lasici (†81): PODIVNÁ SMRT NA JEVIŠTI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Mrazivé poslední video Lasici (†81): PODIVNÁ SMRT NA JEVIŠTI!

Milan Lasica
Milan Lasica (Profimedia)

Mnoho umělců touží zemřít za velkého potlesku na jevišti! Milanu Lasicovi (†81) se to stalo, ačkoliv nic nenasvědčovalo tomu, že by měl v neděli večer odejít do uměleckého nebe. Snímek pořízený krátce před jeho smrtí ukazuje, že hýřil humorem do posledních chvil.

Lasica v neděli vystupoval s orchestrem Bratislava Hot Serenaders. Hudebníci oslavovali 30. výročí založení hudebního seskupení a 20. výročí spolupráce s Lasicou.

Hýbal očima

„Dozpíval písničku »Ja som optimista« v dobré formě, byla asi dvakrát děkovačka, a najednou se pomalu sesunul k zemi,“ popsal Deníku N jeden z diváků, který herce oživoval. Byla to náhlá porucha srdečního rytmu. Byl jsem tam a poskytoval jsem první pomoc s kolegy, než přijela záchranka. Párkrát se vrátil a hýbal očima, ale nezvládl to,“ dodal se slzami v očích.

Dvě minuty...

Fotograf Rudolf Baranovič zveřejnil krátce poté snímek z osudného koncertu, na němž se Lasica usmívá a dělá si legraci z nasazování igelitového pytlíku na hlavu. Záběr pochází ze křtu desky orchestru Bratislava Hot Serenaders. „Dvě minuty před poslední písničkou a dvě minuty po mojí,“ napsal do komentáře k fotce zdrcený člen orchestru Milan Stančík. Lasica krátce po pořízení snímku na jevišti zemřel a celé Slovensko i Česko uvrhl do smutku.

Navždy zůstane

„Orchestr Bratislava Hot Serenaders s kapelníkem Jurajem Bartošem je vděčný za krásných dvacet let spolupráce s panem Milanem Lasicou. Odešel od nás při ovacích vestoje na jeho domovské scéně Studia L+S, mezi svými, po krásném koncertě. A tak zůstane navždy v našich srdcích, s úsměvem na rtech,“ stojí v oficiálním vyjádření orchestru Bratislava Hot Serenaders.

Zemřel Milan Lasica (†81): Odešel přímo na jevišti během děkovačky!

Video se připravuje ...

➤ Publikum mu chybělo

V době covidové se velmi těšil na návrat na jeviště. Vůbec nemohl tušit, že si prken, která znamenají svět, už užije jen chvíli. „Samozřejmě mi chybí publikum. Lidi, s nimiž můžu komunikovat, které mohu pobavit, a slyšet pro mě ten nejkrásnější zvuk – jejich smích. Nikdy mě neomrzí. Je to droga, která mě nabíjí, jsem na ní závislý. A žádná pandemie mě z toho nevyléčí,“ tvrdil. Jeho rodina se o něj ale kvůli závažné nemoci, která se šířila společností, velmi bála. „Bojí se o mě moje žena a obě dcery, takže já už se bát nemusím. O strach je u nás postaráno. Pochopitelně patřím do nejohroženější skupiny, ale moc o tom nepřemýšlím. Nosím roušku, asi dvacetkrát jsem byl testovaný a už jsem dvakrát očkovaný. Nevycházím z domu a někdy i z údivu. Především proto, kolik lidí nevěří, že pandemie vůbec existuje,“ popisoval legendární herec.

➤ Milan: Golf mi prodloužil život

Hrál tenis, ale miloval golf. Jeho nejčastějším parťákem na greenech byl Milan Kňažko (75). „Lidi, hrajte golf, je to sport pro všechny. Mně určitě prodloužil život alespoň o deset let,“ říkával rád.

Zemřel Milan Lasica (†81): Odešel přímo na jevišti během děkovačky!

Video se připravuje ...

➤ Odešel za Satinským

Milan Lasica se v neděli večer zcela jistě potkal v uměleckém nebi s dlouholetým parťákem Júliem Satinským (†61). V roce 1959 spolu založili humoristické duo L+S, které bylo nejznámější dvojicí v dějinách slovenské kinematografie. Když Satinský v roce 2002 podlehl těžké nemoci, Lasicu to velmi vzalo a řešil, co dál. Rozhodl se pokračovat v jejich divadle, kde nakonec v neděli večer také zemřel. „Neměl jsem pak chuť si najít nového partnera, věděl jsem, že je to kapitola, která skončila, a je zbytečné ji natahovat,“ řekl v rámci svých osmdesátin Lasica. „Nejsem sólista, potřebuju mít partnera, potřebuju, aby partner dlouho hovořil a já pak řeknu jednu větu, a to většinou bývá pointa. Našel jsem ideálního partnera v Satinském, který rád vyprávěl, na jevišti i v soukromí, když byl v nějaké společnosti a nastala chvilka ticha, tak Julo Satinský měl pocit viny,“ dodal.

Truchlí Slováci i Češi

Miro Žbirka (68), zpěvák: ,,Ach jaj, ach jaj, Milan. R.I.P. Mám tě rád.“

Veronika Žilková (59), herečka: „Umřel Milan Lasica, skvělý člověk a můj filmový tatínek, ale krásně – přímo na jevišti!“

Bolek Polívka (71), herec: „On byl největší mistr. Je to sice tragické, ale vlastně i rytířské a důstojné umřít v okamžiku, kdy se dozpívá píseň. Navíc to prý byla píseň Já som optimista. Umřít uprostřed potlesku je šíleně smutné, ale i závratně krásné.“

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.