Odhalení po smrti Potměšila: První slavnou ženu opustil a tajil dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Odhalení po smrti Potměšila: První slavnou ženu opustil a tajil dceru!

Ladislav Potměšil s manželkou na procházce
Ladislav Potměšil s manželkou na procházce (Reprofoto Česká televize)

S Jaroslavou Brouskovou (70) žil Ladislav Potměšil (†75) téměř padesát let ve spokojeném manželství. Ještě dříve, než známý herec a dabér poznal půvabnou blondýnku pocházející z hereckého klanu Brouskových, byl ženatý s jinou... A měli dítě!

Ladislav Potměšil o své manželce Jaroslavě Brouskové vždy hovořil jenom v superlativech. Byla pro něj velikou oporou a vždy si liboval, že všechny životní obtíže se mu daří zvládat především díky ní. A to nejenom, co se vážné nemoci, s níž bojoval tolik let, týče. Byli zkrátka dokonale sehraní. Tento herecký pár se seznámil v roce 1972.

Na počátku jejich vztahu však byl jeden důležitý, nezanedbatelný problém. Tehdy sedmadvacetiletý Potměšil byl ženatý s herečkou Jaroslavou Pokornou (74), která tenkrát byla v Realistickém divadle jeho hereckou kolegyní. A jejich svazek nebyl bez závazků, měli spolu dokonce jedno dítě, dceru Marii...

Zemřel Ladislav Potměšil. A fanoušci se pustili do Jandy kvůli očkování

Video se připravuje ...

Hezké vztahy

„Se ženou jsme se dohodli na rozchodu. S dcerou Mášou a dnes i jejími dětmi Fanynkou a Honzíkem máme hezké vztahy. Pořád o sobě víme a telefonujeme si každý týden,“ dušoval se Potměšil. Také dcera zůstala, jak se říká, „u fochu“ - stala se z ní loutkoherečka plzeňského Divadla ALFA a její příjmení je dnes Mrázková. S Brouskovou měl Potměšil pak dva syny, Ladislava mladšího (47), jenž přišel na svět rok po veselce, a Jana (43).

Syn truchlí

Právě syn Jan byl tím prvním, kdo Aha! oznámil smutnou zprávu o skonu svého tatínka. Představitel slavného majora Maisnera z úspěšné trilogie Byl jednou jeden polda naposledy vydechl 12. července 2021. „Tatínek umřel ve spánku v nemocnici Motol. Poslední roky hodně trpěl,“ posteskl si Jan Potměšil. Známý herec měl zákeřnou rakovinu v kostech, během jediného roku musel podstoupit čtyři operace, při nichž mu lékaři dokonce odebrali jeden obratel. Potměšila ale prý nezabila jen tato choroba... „Těch příčin tam bylo víc, je složité říct, na co zemřel,“ naznačil zarmoucený syn.

Zemřel Ladislav Potměšil (†75), hvězda Diskopříběhu i major Maisner!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
adinaha
18. 7. 2021 • 18:06

Který inteligent zase přišel na to, že tajil dceru? Jak pan Potměšil sám řekl, stýkal se s ní i s vnoučaty, a je docela možné, že ona nestála o publicitu. A že byla Jaroslava Pokorná jeho první ženou se psalo již v době, kdy se začal vysílat Okresní přebor, takže opět někdo zaspal dobu a teď si myslí, že objevil Ameriku.

ja01
18. 7. 2021 • 11:49

Tehdy sedmadvacetiletý Potměšil byl ženatý s herečkou Jaroslavou Pokornou (74),
Ten odkaz se fakt nepovedl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.