Bolestná ztráta. Smrt Slavíkova miláčka: SKONČÍ NA HROBU GOTTA? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bolestná ztráta. Smrt Slavíkova miláčka: SKONČÍ NA HROBU GOTTA?

Hrob Karla Gotta
Hrob Karla Gotta (Blesk - Dan Černovský)

Smrt milované fenky Stelly (†10), která stála Karlu Gottovi (†80) v jeho posledních dnech po boku, neoplakávají jen vdova Ivana (44) a dcery Charlotte (14) a Nelly (12). Zarážející je podobnost průběhu nemoci jako u jejího páníčka.

„Nejdražší Stellinko, děkujeme Ti za nádherných deset let, které jsme společně v lásce a psí radosti mohli s Tebou prožívat. Některé věci jsou mezi nebem a zemí a jen Bůh ví, proč jsi před pár měsíci onemocněla. Diagnóza zněla: lymfom,“ loučila se s ní v pondělí večer na Instagramu Ivana Gottová (44).

Zrádný lymfom

V roce 2015 přitom lékaři u Karla diagnostikovali také nádorové onemocnění neboli takzvaný lymfom. A když Slavík po prodělané rakovině mízních uzlin oznamoval loni v září na Facebooku, že bojuje s akutní leukemií, přidal ke statusu svoji fotku právě s fenkou Stellou, kterou na chalupě v Doubici pořídila jeho manželka Ivana. Gott podlehl zákeřné nemoci 1. října 2019 a jen tři měsíce po odchodu svého pána ochořela stejnou nemocí i Stella!

Šlo to strašně rychle

„Vdova Ivana udělala vše, co bylo v jejích silách, a poskytla jí tu nejlepší léčbu. Pravidelně ji vozila na ozařování,“ prozradil Aha! zdroj z rodiny Gottových. „Už to vypadalo, že je ze všeho úplně venku, a pak se to pos*alo strašně rychle,“ napsala na sociální síť ředitelka výcviku Helppes Zuzana Daušová. Stella podle jejích slov podstupovala i ozařování. Veškeré snahy o její uzdravení ale byly marné. „Na rakovinu bohužel umírají i pejsci mnohem mladší...“ konstatovala smutně Daušová s tím, že na Stellině nemoci se mohl podepsat stres okolo nemocného páníčka. „Měla k tomu asi predispozice,“ uzavřela cvičitelka psů.

Dominika Gottová promluvila v nové knize: Chtěla jsem, aby národ znal pravdu

Video se připravuje ...

Kam s miláčkem?

Kde a jak všemi milovaná Stella skončí? „Tuto informaci si nechá rodina pro sebe,“ odpověděla včera na dotaz Aha! tisková mluvčí Gottových Aneta Stolzová. Stella může skončit také na zahradě Bertramky nebo chalupy v Doubici, kterou si Slavík pořídil krátce před smrtí. A ještě existuje třetí možnost, která je asi nejpravděpodobnější...

Fanoušci Mistra by byli nejraději, kdyby jeho milovaný pejsek spočinul v blízkosti svého páníčka. Pokud by se rodina rozhodla pro tuto možnost, tedy uložit ji u Karlova hrobu na hřbitově na pražských Malvazinkách, je jediný způsob, jak to lze udělat. „Nejprve by museli nechat fenku zpopelnit a pak její popel uložit do urny z celulózy a kokosových vláken, z níž pak vyroste strom,“ popsal Aha! jeden z pejskařů.

„Na internetu si zvolíte mezi borovicí, jinanem, dubem, jasanem, bukem či javorem. Za dva tisíce korun vám dorazí urna s vybraným semínkem a substrát. Do spodní části přijde popel, následně celou urnu zasadíte a zalijete. Popel je vlastně hnojivem pro strom,“ vysvětlil. Ať už Stella skončí kdekoli, jedno je jisté... „Víme s pozemskou jistotou, že už zase ležíš u nohou svého milovaného páníčka. Stello, zůstáváš v našich srdcích a pozdravuj tam nahoře...“ vzkázala Ivana Gottová.

Psí kremace za 20 tisíc

V dnešní době je zcela běžné, že se rodina se svými zvířecími miláčky může rozloučit při soukromém obřadu v psím krematoriu. „Po smrti se přiveze tělo, oni ho dají do mrazicího boxu, domluví se termín kremace. Samotné rozloučení probíhá v bíle vymalované místnosti, kde je uprostřed otevřená »rakev« a pejsek vypadá, jako že spí, a smuteční hosté se mohou rozloučit. Také mají možnost přinést jeho oblíbenou hračku a dát mu ji do urny s sebou na poslední cestu. Přes sklo sledujete, jak ho dávají do do kremační pece. Po hodině je k vyzvednutí urna s popelem,“ popsal Aha! další z milovníků psů, který nedávno podobný pohřeb podstoupil. Ceny takových kremací se pohybují okolo 20 tisíc korun.

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel

Video se připravuje ...

Karla neposlouchala a utíkala

Svého páníčka Stella velmi milovala, ale vůbec ho neposlouchala! „Já jsem na ni moc hodný, takový ten páníček, co jí dá nějakou dobrůtku – třeba cukr – a moc na ni nekřičí, když něco provede,“ tvrdil Aha! Gott. Tím, kdo naopak dokázal Stellu srovnat, byla zpěvákova manželka Ivana. Kdykoliv přišla na Bertramku návštěva a Stella se zvědavostí, kdo přichází, prosmýkla mezi vchodovými dveřmi ven, často utekla před branku na dvorek, kde se ocitla přímo na ulici. „Stellinko, pojď domů,“ často ji volával Karel s návštěvou ve dveřích. Milovala být na čerstvém vzduchu a evidentně tím vždy naznačovala, že by se šla vyvenčit. Spolu se Stellou zdrhával na ulici i kocourek Gottových Chicco.

Pláče i Dominika

Slzy do očí vehnala smrt Stelly i nejstarší Slavíkově dceři Dominice (46). „Byla strašně hodná a přátelská. Podle mě odešla za tátou, aby byla s ním. Neříkejte mi, že se to všechno, co se stalo, na jejím stavu nepodepsalo,“ řekla Aha! „Kdykoliv jsem jela na Bertramku, tak jsem jí pokaždé přinesla nějakou dobrůtku,“ dodala Gottová.

Gott zachránil život Matušovi. Muž roku Kraus otcem. A legendu dechovky našli mrtvou v bytě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.