Dominika Gottová: STRACH! »MAMINKA UMŘE!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dominika Gottová: STRACH! »MAMINKA UMŘE!«

Gottová řeší i variantu, že by si maminku vzala k sobě domů.
Gottová řeší i variantu, že by si maminku vzala k sobě domů. (Foto Aha! – Martin Hykl, Robert Klejch, archiv K. Gotta, ara)

Ze samých starostí nevyjde! Dominika Gottová (46) přiznala, že má její maminka Antonie Zacpalová (85) velké psychické potíže. Důvodem jsou stále panující přísná hygienická opatření v domově pro seniory v pražských Vysočanech, kde bydlí. A tak se nejstarší dcera Karla Gotta (†80) jala celou situaci řešit.

Maminku už po rozvolnění opatření může navštěvovat, ale to má jasná pravidla. „Vůbec nemůžu na její pokoj a musíme se scházet jen na půl hodiny až hodinu v klubovně, kde si ani v klidu nemůžeme popovídat. Každý nás poslouchá,“ postěžovala si Dominika.

Jako ve vězení
„Mámu to příšerně deptá a je z toho hrozně špatná! Přijde si jako ve vězení a bojí se, aby ji ty psychické potíže nezabily a nebyla v tu chvíli osamocená. Pokusím se to nějak s vedením domova vyřešit. Proč bych nemohla chodit na její pokoj, když je na něm sama?“ nechápe Gottová.

Musí do špitálu
Sama paní Zacpalová problémy s psychikou potvrdila. „Dva měsíce jsem nemohla dceru vůbec vidět. Respektuji, že ten koronavirus je nebezpečný, ale ta ztráta osobního kontaktu s rodinou mi velmi ublížila,“ popsala Aha!. „Teď se dostanu v červnu třikrát ven, ale to jenom kvůli nasmlouvaným vyšetřením v nemocnicích. Jinak nikam stále nemůžeme,“ upřesnila s tím, že věří, že nějaké řešení pro to, aby se cítila lépe, s Dominikou najdou. „Bavíme se i o možnosti, že by si mě nevzala k sobě. Uvidíme, jak to dopadne,“ rozloučila se bývalá tanečnice.

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.