Štáfek z Ulice po triumfu v kleci: Ale jo, trefil jsem ho dobře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Štáfek z Ulice po triumfu v kleci: Ale jo, trefil jsem ho dobře!

Herec a bojovník Jakub Štáfek
Herec a bojovník Jakub Štáfek (Barbora Reichova / Sport)

Měl nějaké to kilo navíc, koketoval s drogami a s kocovinou se probouzel skoro každé ráno. Když teď ale herec Jakub Štáfek (29) z Ulice nastoupil do klece MMA před 20 tisíc diváků, neměl se svým dřívějším já vůbec nic společného.

„Ještě mi to nedochází. Jsem myslel, že jsem ho vypnul kolenem... Tak dobře, oukej, pravačkou. Ale jo, trefil jsem ho dobře,“ halekal po vyhraném boji v oktagonu, po kterém O2 arenu zaplavil ohlušující potlesk. Těm, kteří tu skandovali jeho jméno, ale možná v první chvíli vůbec nedocházelo, že ta vyrýsovaná mlátička před nimi, která uspala svého soupeře po pár vteřinách, je kdysi zastydlý puberťák ze seriálu Ulice. Jakub totiž prošel obrovskou proměnou – nejen psychickou, ale hlavně fyzickou! Na svém vyrýsovaném těle ale tvrdě dřel. Býval hubený, spolužáci se mu i posmívali a teď se svými rameny sotva projde dveřmi.

Při trénincích zvracel
„Neměl jsem vůbec žádnou fyzičku. Když jsem začínal boxovat, tak jsem kouřil a chlastal. Neměl jsem naběháno a vydržet to tempo bylo fakt strašný. Člověk zvrací, že jo. Postupem času si ale tělo zvykne a tu námahu teď potřebuju,“ prohlásil kdysi nenápadný kluk, kterému lítala váha nahoru dolů. Touha zařadit se mezi bojovníky mu dala do života nečekaný řád. Někdejší král večírků dokonce od května začal abstinovat. „Až do zápasu bych nechtěl chlastat. Ženský a drogy. Není úplně fajn slučovat to se sportem. Někdo to umí, ale mně to nepřijde jako ideální cesta,“ nechal se slyšet na iDnes s tím, že je občas potřeba vypustit démona z klece, ale nechá si to až po zápase.

Odmítl StarDance
„Tohle je nejvíc! Top! Děkuju vám za to, lidi!“ okomentoval pak šťastně svoje vítězství, při kterém vyhrál hlavně sám nad sebou. Bodejť by ne, když na sobě makal tři čtvrtě roku! Že to myslí s kariérou bojovníka vážně, naznačuje i to, že kvůli MMA dokonce odmítl i účast na StarDance. Šanci tak dal kolegovi z Ulice Matouši Rumlovi (34). Přitom hlásá: „Rval jsem se jednou na základní škole v zoo, a to jsem se bránil. Nemám to rád, úplně nesnáším násilí v hospodách, když si někdo chce něco dokazovat. To je demence. Ať si to jdou zkusit do klece.“

69vteřinová nakládačka
„To tehdy padal déšť. Tys řek jen, že mě chceš, hmmm, že ti scházím...“ rezonoval beznadějně vyprodanou O2 arenou v sobotu večer refrén hitu Heleny Vondráčkové (72). A za hlasitého potlesku se špalírem k oktagonu proplétal Jakub Štáfek, hvězda seriálů Ulice a Specialisté. V kleci MMA byl sice prvně v životě, kolem nemotorného a o hlavu nižšího Slováka Petera Benka ale celou dobu tančil svýma rychlýma nohama. „Lavi, Lavi,“ burácely tribuny. Vyrýsovanou postavou a vizáží zabijáka ale Štáfek už dávno svou dřívější roli zhýralého fotbalisty nepřipomínal. Po 69 vteřinách 1. kola bylo hotovo. Soupeře totiž zničehonic uspal rychlými údery pravačkou a levačkou. Benka, který na rozdíl od něj už má na kontě alespoň jeden MMA zápas, složil K.O.

Herec Štáfek zazářil v O2 Areně, soupeře sundal po 69 vteřinách:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.