Miroslav Hanuš po vyřazení ze StarDance: Dokázal jsem to... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Miroslav Hanuš po vyřazení ze StarDance: Dokázal jsem to...

Pár Mirek Hanuš a Adriana Mašková soutěž opustil.
Pár Mirek Hanuš a Adriana Mašková soutěž opustil. (Foto Aha! – Marek Pátek)

Před pár lety by ho ani nenapadlo zúčastnit se taneční soutěže StarDance. Měl úplně jiné vážné starosti. Nyní ale na sebe může být Miroslav Hanuš (56) pyšný. Svou závěrečnou řečí všechny dojal. „Nesoutěžil jsem s vámi, ale se sebou,“ přiznal. Deset let už totiž svádí boj s depresemi.

Vyřazení Hanuše a jeho zdravotní problémy silně zasáhly youtubera Karla Kováře (23), řečeného Kovyho. Často v šatně sehrávali etudy, parodovali různé postavy a nejradši předváděli Spejbla a Hurvínka. Bavili tím ostatní. ,,Odchod Mirka je pro mě hrozně smutná věc. Je úplně jiný než všichni ostatní. Hrozně si ho cením hlavně za to, že dokáže otevřeně mluvit o tom, co se mu děje v hlavě. A to muselo pomoci tolika lidem," řekl Aha! Kovy. V slzách byla také rodina Hanuše.

Humor nad tanec
Po technické stránce tance měl dle vyjádření poroty herec velké mezery, ale pokaždé je dohnal svým humorem. To přiznala i jeho taneční partnerka Adriana Mašková. ,,Nemělo to techniku, ale mělo to všechno ostatní,“ smutnila tanečnice se slzami v očích. Pak si vzal slovo Hanuš a všechny dojal.

Dojemná řeč
„Tak dlouho jste tleskali, že vás mám asi rád. Nesoutěžil jsem s vámi, ale se sebou. Sám si dávám desítku, za to, že jsem to ustál a neomdlel,“ sdělil Hanuš divákům a kolegům s tím, že poté, co o svých depresích poskytl rozhovor, přišla mu řada podpůrných dopisů.



Manželka nade vše
Když bylo potřeba zasáhnout poprvé, zachránila Hanuše jeho manželka. Bez skrupulí mu poradila, ať vyhledá odbornou pomoc. ,,Na manželku já vždycky dám,“ prozradil oblíbený herec a režisér.

Jeho řeč všechny dostala: Děkuji své ženě a svým dětem
„Vy jste tak dlouho tleskali, já vás mám rád asi. Přijďte do divadla když tak. Tam tančím také hanbatý… Děkuji Adrianě. A teď vám něco řeknu. Já jsem nesoutěžil s vámi, já jsem soutěžil sám se sebou. Teď bude vážná chvilka. Než jsme do toho šli, tak jsem poskytl obsáhlý rozhovor o svém boji s depresemi, který provádím přes deset let. Děkuji své ženě a svým dětem, že to se mnou vydržely. A neříkám to proto, abych dodatečně získal nějaké body, ty už mi na nic nejsou. Ale protože když jsem ten rozhovor udělal, tak mi přišla řada dopisů od lidí, kteří mi psali, že jim to v něčem pomohlo. Před třemi lety bych si vůbec netroufl do něčeho takového jít, teď jsem si troufl, takže já si dávám desítku. Že jsem to dokázal, neomdlel, neupadl a ještě to tady říkám. Tak jestli má někdo stejný problém, tak ve Střešovicích je dobrá psychiatrie.“

Rozlučka nasuchu
Po každém kole StarDance si jdou soutěžící někam posedět. Mirek Hanuš dorazil do baru za ostatními, a jak jinak než na svém oblíbeném skútru. ,,Já jsem celoroční řidič skútru. V zimě akorát vyměním gumy,” tvrdil vášnivý jezdec. Stejným způsobem také Hanuš odjel po třetí hodině ranní. K tomu, aby se bavil, prý nepotřebuje alkohol, a tak může jet hezky po svém. Alespoň ušetří za taxík.

 

 



Přečtěte si
dandova
18. 11. 2019 • 08:41

Sympaťák.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.