Na pláže připlavalo 750 kilo kokainu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Na pláže připlavalo 750 kilo kokainu!

Takovýchto balíčků vyplavil Tichý oceán na francouzské atlantické pobřeží stovky.
Takovýchto balíčků vyplavil Tichý oceán na francouzské atlantické pobřeží stovky. (Foto Profimedia.cz)

Kvízová otázka. Francouzské atlantické pobřeží je proslulé: a) písečnými dunami a plážemi b) lahodným koňakem a ústřicemi c) nálezy balíčků čistého kokainu Momentálně jsou správně všechny tři možnosti.

Oblast v Biskajském zálivu sahající od hranic se Španělskem na jihu až po ústí řeky Loiry na severu totiž v posledních týdnech zaplavují balíčky se zmíněnou drogou. Úřady jí z pláží posbíraly už přes 750 kg! Není jasné, kde se vzala, vyšetřovatelé ale nejčastěji pracují s verzí, že pochází z havarované lodi, která kontraband pašovala do Evropy. Může to souviset i s podobnými nálezy na Floridě, kde podobně vyplavalo zkraje září 25 kilových cihel bílého prášku. Policie některé z pláží už uzavřela a apeluje na obyvatele i turisty, aby se balíčkům vyhýbali. Vyplavený kokain je totiž mimořádně čistý – až z 83 %, a je tudíž snadné se jím předávkovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.