Češka (33) pašovala kokain: Maskovala se dcerkou (2)... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Češka (33) pašovala kokain: Maskovala se dcerkou (2)...

Fotografie
Fotografie (internal)

U sebe měla malou dcerku (2), ale také téměř 6 kilo kokainu ukrytého do obrazu a do šachovnice. Češku Lucii T. (33) z Bruntálska zadržela v São Paulu brazilská policie

Žena na Facebooku tvrdila, že je s nejmladší dcerou na dovolené. Ve skutečnosti ale podle podezření policie pracovala pro mezinárodní gang pašeráků drog. Policie ji zadržela, když se chystala odcestovat do Thajska s kokainem ukrytým i v replice obrazu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho. Lucie T. byla zadržena 11. září a soudce rozhodl, že bude zatím v domácím vězení. Před zadržením sdílela na Facebooku jednu fotku za druhou. „Srdce São Paula, trochu moc lidí. Fotit to bylo umění. Jednou rukou hlídat kočár a tašku, ve druhé mobil a v hlavě myšlenka, bacha, ať ti to někdo nevytrhne z ruky,“ napsala u jedné z fotografií.



Budou ji vyslýchat
O dvě starší děti (8, 11) Lucie T. se na Bruntálsku starají příbuzní, nejmladší holčička je zřejmě ještě v péči brazilských úřadů. „Budou vyslýchány osoby včetně Češky, která by měla dostat obhájce. Naděje, že bude vydána do České republiky, je, ale bude to záležet právě na brazilském právním systému,“ řekl Aha! bývalý elitní kriminalista Josef Doucha.


Nejslavnější pašeračka

Drogy pašovala i Tereza Hlůšková (22) z Uherského Hradiště. Tu 10. ledna 2018 zadrželi celníci na letišti v Pákistánu s devíti kily heroinu v kufru. Za pašování drog sedí nyní ve vězení v Láhauru, letos v březnu byla nepravomocně odsouzena na osm let a osm měsíců.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.