Prvňáček z hladu kradl: 8 let vězení pro OTCE-TYRANA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Prvňáček z hladu kradl: 8 let vězení pro OTCE-TYRANA!

Mário K. se proti verdiktu na místě odvolal.
Mário K. se proti verdiktu na místě odvolal. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Osm let! Tak dlouho bude sedět v žaláři Mário K. (33) Vyučeného kuchaře tam včera poslal soud za to, že dva roky týral hladem a bil své dva synky (tehdy 5 a 6).

Kluci strávili dětství jako ve středověku. Pro jídlo se tajně plazili v noci po zemi a v kuchyni si cpali do pusy, co našli – mák, skořici, cukr... Hlad dohnal staršího až k rozbití výlohy v samoobsluze. Otec za to prvňáčkovi přelámal ruku, paličkou na maso ho mlátil do hlavy, až z malého crčela krev. „Jde o vaše syny! Vy jste měl být po odchodu matky, která se na vás vykašlala, dětem záštitou. Nikoho než vás neměli. Proboha, co jste to za otce,“ řekl soudce Dušan Beránek. Mário K. se proti verdiktu na místě odvolal. Chlapci dnes žijí v bezpečí v ústavu na Vysočině. Otec ani matka o ně nejeví zájem.

Spali na slámě

Šest let basy vyměřil včera středočeský krajský soud matce (35), která s druhem (39) týrala své dva syny. V době, kdy jednomu byly tři roky a druhému pět let, je bili a nechali spát ve sklepě bez přikrývek na pytlích vycpaných slámou. Staršímu chlapci musí také zaplatit odškodné jeden milion korun a mladšímu 750 tisíc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.