Týrání zvířat na jatkách v Hraběticích: Do vepřů a krav kopali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Týrání zvířat na jatkách v Hraběticích: Do vepřů a krav kopali!

Obžalování do zvířat před utracením kopali.
Obžalování do zvířat před utracením kopali. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Utrpení zvířatům před porážkou působili na jatkách několik let Jakub K. (34), Karel Ch. (64) a Martin S. (47). V Hraběticích do vepřů a krav kopali a týrali je elektrickými šoky. O trestu rozhoduje soud ve Znojmě.

Z těch záběrů běhá mráz po zádech. Bolestí ječící zvířata dostávala od pracovníků jatek další a další rány jen proto, že se nedokázala postavit na nohy a poslušně dojít až k řezníkům. Některá dokonce dostávala i přesto, že vyhověla. Z obžalované trojice se k soudu dostavil pouze Jakub K., a to ještě v doprovodu eskorty. V současné době si totiž odpykává jiný trest. „Cítím se vinen a budu souhlasit s trestem,“ překvapil hned na úvod. Zavázal se tím přijmout flastr, ať bude jakýkoliv, a to bez možnosti odvolání. Může přitom strávit za mřížemi až šest let.

Bez obžalovaných

Oba zbývající obžalovaní souhlasili s tím, aby se líčení konalo bez jejich přítomnosti. Zřejmě se nechtěli setkat s aktivisty ze spolku Zvířata nejíme, kteří je při týrání natočili. Těch dorazilo k soudu přibližně deset.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.