Šokující praktiky ředitelky slovenské školky: Děti jedly vlastní zvratky?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šokující praktiky ředitelky slovenské školky: Děti jedly vlastní zvratky?!

Děti ve školce prý trpěly.
Děti ve školce prý trpěly. (Foto Facebook, scom)

Rozum zůstává stát nad případem, který otřásl slovenskou obcí Ivanka pri Dunaji. V tamní soukromé školce Fialenka totiž ředitelka údajně nutila jíst děti jejich vlastní zvratky!

Jak informuje portál Nový čas, školka v polovině června zničehonic přestala do odvolání fungovat. Stalo se tak kvůli nečekané výpovědi ředitelky Violy K., o jejíchž podivných praktikách se posléze rozhovořily učitelky. „Ze začátku se všechno zdálo v pořádku, postupem času se ale věci začaly měnit,“ popisují maminky Zuzana a Jana, jejichž ratolesti do školky docházely.

Jak nyní zjistily, tamní prostředí bylo k výchově dětí všechno, jen ne vhodné! „Zjistila jsem, že školka neměla hygienické povolení, učitelky nebyly pedagogicky vzdělané osoby. Navíc vyplavalo na povrch, že na dětech bylo pácháno násilí,“ popisuje Jana, jejíž syn měl bohužel s těmito praktikami osobní zkušenost.

Ředitelka Viola K.

„Řekl mi, že se ve školce pozvracel, což jsem nechápala, protože doma se mu to nikdy nestalo. Učitelky mi pak prozradily, že ředitelka děti často krmila násilím, a pokud se pozvracely, nutila je to, co vyzvrátily, opět sníst,“ podává Jana šokující svědectví s dovětkem, že učitelky se kají a měly jednat. „Jenže ředitelka je zastrašovala a manipulovala s nimi…“

Situaci už pochopitelně řeší příslušné orgány, ředitelka se ale brání tvrzením, že jde o výmysly. „Třicet let dělám s dětmi, vždycky jsem jim připravovala krásný program. Mám z toho slzy v očích,“ dušuje se Viola K. „Školku jsem opustila z osobních a zdravotních důvodů. Našla jsem za sebe náhradu, ale majitelka budovy školku uzavřela, že prý máme nezaplacené nájemné,“ nechápavě kroutí hlavou.

Přečtěte si
Uživatel_5499042
17. 7. 2023 • 11:26

moje dite chodi do soukrome školy sem https://lfp.cz/cz/o-studiu/materska-skola/ a to se tedy nikdy nestalo. hruuza

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.