Přepadení v Benátkách nad Jizerou: Dvěma loupežníkům je jen 7 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Přepadení v Benátkách nad Jizerou: Dvěma loupežníkům je jen 7 let

Školák ze strachu utíká po chodníku...
Školák ze strachu utíká po chodníku... (Foto PČR)

Kriminalisté dopadli dva kluky (7), kteří nejprve po městě naháněli školáka (9), a když jim nedal peníze, zbili ho. Kvůli případu dokonce zasedli k jednomu stolu kriminalisté a zástupci města a úřadů.

Případ z kraje září šokoval celé Mladoboleslavsko. „Nezletilci si poškozeného vyhlédli a chvíli ho pronásledovali. Když ho zastavili, požadovali po něm peníze, které však u sebe neměl,“ řekla policistka Barbora Schneeweissová s tím, že mladí lupiči se s tím nechtěli smířit. „Chlapec se dal na útěk, ale když ho dostihli, podkopli mu nohy a fyzicky napadli několika kopanci a údery na ruce,“ doplnila Schneeweissová.

Podle kriminalistů šlo o loupež, případ ale bude kvůli nízkemu věku agresorů odložen. Policie bude vyžadovat ale určitá opatření. „Může to být nařízení výchovné povinnosti, další omezení, ale také ochranná výchova,“ řekl šéf boleslavských policistů Marek Jirouš.

Prověří rodiče, dávky a podpory

Jednání malých loupežníků bylo v Benátkách nad Jizerou poslední kapkou. Údajně jde o sociálně slabé rodiny. Kriminalisté si sedli spolu se starostou Karlem Bendlem, pracovníky sociálně právní ochrany dětí (sociální prevence) a zástupci Úřadu práce k jednomu stolu.

„Každá z institucí se zaměří na faktory, které mají vliv na kvalitu života občanů. Stejně jako na chování nezletilců na veřejnosti, na plnění povinné školní docházky a s tím související odpovědnost jejich rodičů,“ řekl Schneeweissová, podle které bude probíhat ještě intenzívnější šetření v případě příjemců nepojistných sociálních dávek nebo podpor v nezaměstnanosti: „Cílem je získání informací o životní a sociální situaci klienta. Zaměstnanci ÚP ČR mohou ověřit, jestli se příjemce skutečně nachází v podmínkách, které ho opravňují k nároku na dávku, její výši a výplatu.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.