Kriminálníci v Plzni šikanovali spolusedící: Peklo v borské věznici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kriminálníci v Plzni šikanovali spolusedící: Peklo v borské věznici!

Rozsáhlá věznice Bory byla místem týrání.
Rozsáhlá věznice Bory byla místem týrání. (Foto Aha! – D. Malík)

Hotové peklo měli zažívat odsouzení na cele 232 plzeňské věznice na Borech. Pavel P. a Roman K. podle obžaloby spoluvězně tak týrali, že mají na krku těžké ublížení na zdraví a vydírání.

Těžko uvěřitelný případ z přelomu roku 2021 a 2022 rozplétá plzeňský okresní soud. Dvojice robustních kriminálníků si měla vychutnávat ty, kteří s nimi sdíleli celu. „Šikanovali slabší spoluvězně ponižujícím zacházením a fyzickým napadáním, kterým jim způsobili mučivé útrapy,“ stojí podle serveru Novinky.cz v obžalobě.

Podle té měla dvojice ostatním močit do jídla, tetovat jim na tělo vulgarity či živě vysílat mobilem z cely bití spoluvězně. „Většina to řešila tak, že si podřezali žíly, aby je přemístili jinam. Nakonec jeden z odsouzených našel odvahu to oznámit, pak se přidali ostatní,“ řekl svědek. Rozsudek by měl padnout v následujících dnech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.