Smrt kluka (†4)v Mostě: Útočníkovi hrozí až 18 let vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Smrt kluka (†4)v Mostě: Útočníkovi hrozí až 18 let vězení

Pietní místo, které lidé vytvořili na místě tragédie, se rozrostlo. Přibyly svíčky, hračky...
Pietní místo, které lidé vytvořili na místě tragédie, se rozrostlo. Přibyly svíčky, hračky... (Foto ara)

Teprve čtyřletý chlapeček se v sobotu v Mostě stal obětí hádky dvou mužů. Michal P. (31) chtěl nožem napadnout otce dítěte Franceska M. (46), který ho držel v náruči. Trefil však nevinného klučinu. Útočníkovi nyní hrozí až 18 let vězení.

„Policisté muže obvinili z vraždy ve stadiu pokusu, nebezpečného vyhrožování a usmrcení z nedbalosti,“ řekl mluvčí policie Kamil Marek s tím, že soud bude rozhodovat o návrhu na jeho vzetí do vazby. Druhého aktéra hádky, otce chlapečka Franceska M., po zadržení druhý den pustili. I jemu však hrozí obvinění z trestného činu, jehož právní kvalifikace zatím nebyla určena.

Kluka miloval

Michal P. se podle svého advokáta Daniela Voláka v cele psychicky zhroutil. „Činu velice lituje. Malého chlapce miloval a ublížit mu nechtěl. Podle svědků byl původcem konfliktu starší z mužů, Ital, který napadl matku dítěte a ohrožoval okolí dřevěných hranolem. Klient ho chtěl pouze odstrašit a zahnat,“ napsal Aha! Daniel Volák s tím, že jeho klient plně a s pokorou přijímá odpovědnost za smrt dítěte a je připraven nést důsledky svého jednání.

Záliba v drogách

Podle místních matka dítěte Monika H. a její staronový přítel Michal P. holdovali drogám. Ty mohly při incidentu rovněž hrát velkou roli. Tragédii přihlížely dvě starší děti Moniky H.

Tatínek Francesco: Neuchránil jsem ho

Viděl své dítě umírat a neví, jak s bolestí naložit. „Byl můj život,od té doby jsem mrtvý. Zemřel jsem uvnitř. Nechal jsem ho zabít. Neuchránil jsem ho. Ten, kdo zabil našeho syna, Moniku před čtyřmi měsíci zmlátil. Vždycky jsem říkal, že se ten člověk má držet dál od mého syna,“ řekl Aha! zdrcený Francesco M.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.