Marek brutálně ubodal otce, bratra a sestru: Za 250 ran doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marek brutálně ubodal otce, bratra a sestru: Za 250 ran doživotí!

Marek P. za mord nejbližších stráví zbytek života za mřížemi.
Marek P. za mord nejbližších stráví zbytek života za mřížemi.  (Foto Aha! – H. Zdeněk, Z. Matyáš, Aktu.cz)

Jeho čin svou brutalitou šokoval i otrlé kriminalisty, teď soud v Brně rozhodl o trestu. Marek P. (30) kvůli vleklým sporům loni v dubnu v Kostelci na Hané ubodal postupně bratra Víta (†24), sestru Anetu (†22) a otce Jiřího (†57). Dostal doživotí!

Muž, který nedokončil vysokou školu a nepracoval, nevydržel výtky zbytku rodiny. Zatajil jim, že prodal svůj podíl v domě, kde všichni žili. Když to zjistili, dali mu ultimátum: do 48 hodin se vystěhovat. Místo, aby se osamostatnil, si Marek P. opatřil dva útočné nože a loni 29. dubna ubodal mladšího bratra, pak sestru a nakonec i otce. Ušetřil jen nejmladší sestru Natálii (18), protože se s ním prý nehádala. „Nenávist ve mně zvítězila, spáchal jsem to, co jsem spáchal. Už to nemůžu vrátit zpátky. Nenáviděl jsem všechny tři, asi stejně,“ uvedl už dříve obviněný...

Trýznivé krvácení

Soud neměl s vrahem, který zasadil obětem dohromady 250 ran, slitování a poslal ho za mříže na doživotí. „Všechny oběti vykrvácely, nezachránila by je ani okamžitá lékařská pomoc. Zemřely zvlášť trýznivým způsobem, zranění byla bolestivá, na hranici snesitelnosti. Byl to brutální masakr, kterého se pan obžalovaný dopustil. Doslova vyhladil celou rodinu,“ nešetřila muže soudkyně Jaroslava Bartošová. Natálii, která bratrovo běsnění přežila uzamčená na WC, přiznal soud odškodné ve výši devět milionů korun. „Je nutno přihlédnout k tomu, že přišla o všechny příbuzné a navíc utrpěla psychickou újmu,“ dodala soudkyně. Verdikt není pravomocný, obžaloba i obhajoba si ponechaly lhůtu k vyjádření.

Anetu zmasakroval nejvíce

Nejvíce, 104 z celkových 250 ran nožem, zasadil Marek P. své sestře Anetě. „Dívka se zprvu bránila, poté se schoulila na zem. Obžalovaný však i tak pokračoval v bodání,“ řekla soudkyně Bartošová. Při pitvě znalci konstatovali, že dvě třetiny ze 104 ran mířily na hlavu, krk a trup. Nůž zasáhl plíce, játra i levou ledvinu.



Přečtěte si
Yvetta Zlínská
7. 4. 2023 • 20:35

Budeme ho živit všichni. A takových je.

honzina
6. 4. 2023 • 08:05

Možná, že mě spousta lidí odsoudí, ale škoda, že byl zrušen trest smrti!!!!!! Takový tvor nemá mezi lidmi co dělat, a to že bude na doživotí ve vězení???? Kdo ho bude živit??? Stát??? Na tohle peníze jsou, co ??? Ale pro důchodce ne!!!!!!!! HANBA!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.