Neuvěřitelný soud v Brně: Žaluje najaté vrahy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neuvěřitelný soud v Brně: Žaluje najaté vrahy!

K soudu v Brně přichází obžalovaní manželé Jiří a Lenka D., kteří byli najati na zabíjení.
K soudu v Brně přichází obžalovaní manželé Jiří a Lenka D., kteří byli najati na zabíjení. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Takový případ česká justice snad ani nepamatuje. Lenka F. (31) žaluje manžele Jiřího (32) a Lenku D. (38). A proč? Že nezavraždili jejího manžela. Zaplatila jim přitom velké peníze, které po nich chce zpátky. Vedle peněz chce pro dvojici trest...

Lenka F. dala obžalovaným už v roce 2018 sjednanou částku 300 tisíc. „Ti ji až do jara 2021 přesvědčovali, že se příprava vraždy chystá. Žádali ale ještě další peníze. Poškozená jim proto vyplatila celkově 447 tisíc korun,“ uvedl státní zástupce Jan Fichtner. „Cítím se vinna. Odpovídá to realitě,“ uvedla Lenka D. včera před soudcem Krajského soudu v Brně Alešem Novotným.

Stejně vzápětí vypovídal i její o šest let mladší manžel. Oba tvrdí, že vraždu ve skutečnosti nepřipravovali. Státní zástupce pro ně původně žádal pětiletý nepodmíněný trest. Poté přistoupil na možnou dohodu o vině a trestu. S právními zástupci obviněných se dohodl, že bude požadovat pouze tři roky vězení s pětiletou podmínkou. Soud ji musí nyní zvážit. Rozhodne se v dubnu.

Objednavatelka čelí stíhání

Lenka F. není pouze v roli poškozené. V jiné trestní kauze je stíhána pro přípravu vraždy svého manžela. Trest dosud nepadl a je stíhána na svobodě.

Donucena k prostituci?

Poškozená Lenka F. tvrdí, že ji oba manželé zároveň nutili k prostituci v nočním klubu ve Žďáru nad Sázavou a v bytě v Jihlavě, z čehož inkasovali podíl. Celkově šlo o 120 tisíc korun, které z ní vymámili tímto způsobem.

Přečtěte si
miroslava13
29. 3. 2023 • 11:44

tak nevím, připadá mi, že český národ po té slavné Sametové nějak zdegeneroval. To je denně zpráva, že si někdo na někoho najal vraha či vrahy..... ! To jsme se zbláznili všichni? Nevážíme si života? Co se s námi stalo? Měli bychom si pomáhat a ne se vraždit kvůli každé pitomině.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.