Fatální přehmat Američana: Sháněl vraha, najal agenta FBI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fatální přehmat Američana: Sháněl vraha, najal agenta FBI!

S manželkou, než se vztah rozpadl.
S manželkou, než se vztah rozpadl. (Foto soud Massachusetts, Facebook)

Massimo Marenghi (56) z amerického státu Massachusetts se přiznal k omylu, který ho patrně bude stát spoustu let svobody. Hledal nájemného vraha na svou manželku, peníze však nabídl agentovi federální policie (FBI).

„Stěžoval si, že se jeho žena domáhá jeho vykázání z domácnosti,“ cituje New York Post ze soudních dokumentů. A tak hledal, jak se místo takového ponížení choti zbaví nadobro. Jenže skočil na lep »federálovi« .

„Diskutovali o ceně 10 tisíc dolarů (224 tisíc Kč – pozn. red.),“ uvedla u soudu FBI; patnáct procent vyplatil agentovi jako zálohu s tím, že čím dřív k »demolici« dojde, tím prý lépe. Také falešnému zabijákovi poskytl spoustu užitečných informací o ženě, jejím autě, pracovní době či zabezpečení domova. „Nejlepší dobou pro zahájení stavebních prací“, jak sdělil Marenghi agentovi, bude čas, kdy má jejich děti v péči on.

K osnování vraždy se soudu doznal; rozsudek »vinen« si patrně vyslechne 8. června, později pak ještě výši trestu. Hrozí mu až 10 let vězení a pokuta (v přepočtu) až 5,6 ažal; nne ji s- 0 a 6 mil. Kč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.