Po 33 letech rozlouskli vraždu: ZABÍJELA V MASCE KLAUNA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Po 33 letech rozlouskli vraždu: ZABÍJELA V MASCE KLAUNA!

Vraždila v přestrojení za klauna.
Vraždila v přestrojení za klauna. (Foto ČTK, Facebook)

Vyšetřovatelům se konečně podařilo usvědčit vražedkyni, která před 33 lety zavraždila v klaunské masce ve vchodových dveřích Marlene Warrenovou (†40). Pachatelkou je tehdejší milenka Marlenina manžela Michaela!

Psal se 26. květen 1990. Někdo tehdy zazvonil v Palm Beach County na Floridě u domu Marlene Warrenové, která právě snídala se svým tehdy 21letým synem Josephem Ahrensem. Nicnetušící žena vstala a šla otevřít. Za dveřmi byla osoba v klaunském kostýmu. „Jsi nejlepší!“ zvolala, když Marlene předávala puget květin s balonky. Zničehonic ale nezvaný návštěvník vytáhl pistoli a chladnokrevně střelil Warrenovou přímo do obličeje! Vrah se poté otočil a šel pryč. „Svědci zaslechli výstřel a Marlene spadla na zem. Osoba oblečená jako klaun se klidně vrátila k autu a z místa činu odjela,“ stojí v policejní zprávě.

Vražedkyně Sheila Keen- -Warrenová.

Konečně stopa

Kriminalistům se dlouho nedařilo případ rozluštit, otevřeli jej znovu až v roce 2017. Tehdy se od svědků dozvěděli, že Michael Warren, muž zavražděné, měl již v té době poměr se zaměstnankyní svého autobazaru Sheilou Keenovou (59). V roce 2002, tedy 12 let po vraždě, uzavřeli dokonce sňatek. Keen-Warrenová se okamžitě stala podezřelou a byla zatčena, důkazy ale chyběly. Podle příbuzných zavražděné Marlene tušila, že ji Michael podvádí, a hrozila mu rozvodem...

Směšný trest

Policie nakonec podle moderních důkazních postupů zanalyzovala stopy DNA z auta, které našla zaparkované několik bloků od místa vraždy. Shodovaly se s DNA Sheily Keen-Warrenové. Ta celých šest let vinu popírala, nakonec ale uzavřela se soudem dohodu a k vraždě se doznala. Odsedí si směšných 12 let! „Dohoda přinese synovi Marlene alespoň nějakou míru spravedlnosti, Sheila Keen-Warrenová bude navždy usvědčenou vražedkyní,“ prohlásil prokurátor. Protože už má ale odkroucených víc než 5,5 roku ve vazbě, za dobré chování by mohla být zkraje příštího roku volná...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.