Recidivista zastřelil ženu ranou do hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Recidivista zastřelil ženu ranou do hlavy

Herna krátce po činu.
Herna krátce po činu. (Foto Aha! – P. Ryšlink)

Pracovnici herny Miluši N. (†57) loni v květnu střelil do hlavy protřelý kriminálník (73). Skoro deset měsíců bojovala v nemocnici o život, minulý týden zemřela.

Osudného 20. května 2022 ani v olomoucké herně být neměla, vzala směnu za kolegyni. Vpodvečer do prázdného podniku vstoupil muž s pistolí a chtěl peníze. „Zřejmě chybně přečetla, koho má před sebou. Asi myslela, že jde o nějakého starého pomateného pána,“ řekl pak šéf olomoucké kriminálky Jan Lisický.

Zavražděná Miluše N.

Podle něj se žena klidným hlasem snažila recidivistovi loupež rozmluvit. Muž jí však přiložil zbraň k hlavě a vystřelil. Těžce zraněnou oběť našel další zákazník a zavolal záchranáře. Od té doby ležela v nemocnici napojena na přístroje, nyní zraněním podlehla.

Hrozí mu doživotí

Pachatelem byl delikvent, který strávil za mřížemi 48 let, mimo jiné za vraždu spoluvězně. Policisté ho dopadli tři hodiny po činu. Za vraždu mu hrozí až doživotní trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.