Mladík (24) vinu necítí: Ubil tátu kvůli prádlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mladík (24) vinu necítí: Ubil tátu kvůli prádlu!

Marek D. u soudu v Brně.
Marek D. u soudu v Brně. (Foto Aha! – J. Nováček)

Deseti ranami do hlavy sprovodil Marek D. (24) ze světa vlastního tátu Miloše. Důvod smrti v zahradní boudě v brněnských Netroufalkách? Staré hříchy z dětství, alkohol a nakonec banální hádka o čisté prádlo!

U krajského soudu v Brně teď muž čelí obžalobě z ublížení na zdraví s následkem smrti. Za incident z května loňského roku mu hrozí 8 až 16 let kriminálu. „Necítím vinu. Táta mne v hádce vzal do kravaty a škrtil mne. Spadli jsme na zem, nemohl jsem dýchat, lapal jsem po kyslíku a volnou rukou jsem jej tloukl do hlavy, abych se vyprostil. Bouchl jsem asi desetkrát,“ popsal osudné okamžiky mládenec.

Alkohol a hádka

Před hádkou se oba muži společně posilnili třemi litry vína a Marek navíc přidal tři piva. Spouštěčem osudné rvačky byl spor otce a syna o čisté prádlo. „Vyčetl mi, že jsem nevděčný a z chatky, kde žil poslední rok jako bezdomovec, mu nejsem schopný odnést ani špinavé spodky k domácímu vyprání,“ líčil Marek.

Bil rodinu

Otci opáčil, že jeho výchova byla otřesná. „Bil jsi v dětství nejen mě, ale i mámu a svoji vlastní matku,“ vmetl syn tátovi do tváře. „Otec se rozčertil a skočil po mně,“ povídal soudci Michalu Zámečníkovi mladík, který v dětství chodil rok do juda a v dospělosti se dva roky léčil na psychiatrii s podezřením na schizofrenii.

Přijdou další svědci

Rodinnou tragédii soud zatím nerozmotal. Na začátek března si proto pozval svědky, kteří popíší zdravotní stav obou mužů i jejich rodinné soužití.

Bez šance přežít

Miloš D. zemřel dva dny po útoku syna v brněnské nemocnici. Nepomohla ani okamžitá náročná operace. „Muž utrpěl mnohočetné zlomeniny, otok a krvácení do mozku. Z kritického stavu se už neprobral,“ popsala tragédii žalobkyně Zuzana Zámoravcová.

Přečtěte si
Yvetta Zlínská
26. 1. 2023 • 07:59

Mohli si za to oba dva. Otec i syn. Nedělám si iluze, že tatínek byl bez viny. Někde se stala chyba, tak se stalo to, co se stalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.