Vražda otce a dvou sourozenců: Chtěl utéct, došly mu síly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vražda otce a dvou sourozenců: Chtěl utéct, došly mu síly

Technici v pátek před domem zajišťovali stopy.
Technici v pátek před domem zajišťovali stopy. (Foto Aha! – S. Červená)

Obrovské tragédii lidé z Kostelce na Hané stále nemohou uvěřit. Syn tam zřejmě zabil bratra (†22), mladší sestru a otce (†57). Krvavé stopy ukázaly, že táta chtěl asi vražednému běsnění uniknout, před domem mu ale došly síly.

Co se tam odehrálo, ví zřejmě jen vrah, kterého policie na místě zadržela a nyní je v policejní cele. Dle všeho začal v domě řádit se sečnou zbraní, možná japonskou katanou. Před synovým terorem otec asi utíkal a chtěl se zachránit.

Naprostá hrůza

Stihl jen překročit práh a schody a poté klesl k zemi vedle auta. „Je to naprosté šílenství, hrůza. Ležel venku, okolo bylo všude mnoho krve. Je to stále vidět. Jen je to zasypané,“ ukázal Aha! jeden ze sousedů.

Jako z hororu

„Škoda tak mladých životů těch dětí a nakonec i otce. Vždyť mu bylo jen 57 let. Je mi jich líto, i když jsme se jen potkávali. To, co se událo, je jako z amerického hororu,“ sdělil další soused.

Psychické problémy?

Pachatel měl podle místních psychické problémy, měl trpět schizofrenií. Zda to hrálo v případu roli, policie zatím nesdělila. „Kriminalisté na případu stále pracují, prošetřují veškeré okolnosti a souvislosti tragické události,“ uvedla mluvčí policie Marie Šafářová. Více by policisté měli sdělit dnes.

Zapalují svíčky

K opuštěnému a zapečetěnému domu, kde stojí auto majitele, zapálili lidé na schodku u vstupu několik svíček na památku obětí. „O život tak přišel můj spolužák ze základky. Fajn kluk, pohodář,“ uvedl jeho vrstevník z obce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.