Výbuch domu v Loučce: Policie podezřívá majitele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Výbuch domu v Loučce: Policie podezřívá majitele

Výbuch v Loučce stál život maminku a tři děti: Zabil je táta? Místní zmínili jeho problémy.
Výbuch v Loučce stál život maminku a tři děti: Zabil je táta? Místní zmínili jeho problémy. (Blesk.cz - Slávka Červená)

Při výbuchu domu v Loučce na Vsetínsku zemřeli dva chlapci (†2, †6), holčička (†4) a jejich máma Mária. Policie případ vyšetřuje jako vraždu, hrůznou smrt má zřejmě na svědomí jejich táta (31)...

Exploze otřásla domem v neděli v pět hodin ráno. Přežil ji jen majitel, který skončil v nemocnici v kritickém stavu s popáleninami. Trosky dál prohledávali hasiči. „Až okolo 19. hodiny byla nalezena čtyři těla. Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vraždy. Nyní čekáme na výsledky pitvy. S podezřelým v současné době nelze dělat úkony trestního řízení s ohledem na jeho zdravotní stav,“ informovala mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Měli hospodářství

Manželé se přistěhovali do obce asi před čtyřmi lety. Mnoho lidí je ale neznalo. On byl Čech, ona Slovenka. „Je to obrovská tragédie, co tu nepamatujeme. Vůbec nevím o nějakém problému. Farmařili, měli 30 kusů dobytka. O zvířata, než se vše vyřeší, se nyní budeme muset postarat s hasiči,“ řekl Aha! starosta Jaromír Kořístka (36).

Vzorná máma

„Paní jsem vídala, potkávaly jsme se. Ona s dětmi chodívala často ven. Věnovala se jim. Hrála si s nimi třeba s míčem. Slušná rodina. Nikdo ale neví, co se děje za dveřmi,“ řekla Aha! sousedka Vendula (31).

Zkrat kvůli nemoci?

„Vůbec to nechápu. Byli bezproblémoví, trochu uzavření. On jezdil kamionem. V týdnu moc nebyl doma. Byl podnikavý, bavilo ho hospodaření. Možná toho bylo na něho moc a nezvládl to. Ale novinkou posledních dvou měsíců byla jeho nemoc. Byl 14 dnů v nemocnici. Teď doma. Údajně se projevila schizofrenie,“ řekl Aha! místní obyvatel Rostislav Capík (na snímku). V obci jsme ale i zaslechli poznámku, že dvojice měla údajně v poslední době problémy. „No jestli byla na hospodářství a děti většinou sama, nebylo by se čemu divit,“ řekl zase pan Petr.

Černé prapory

Na obecním úřadě i na budově základní a mateřské školy vyvěsili černý prapor. „Je to pro nás obrovská rána. Jedno dítě k nám chodilo. Maminka byla pečlivá, otec ho občas vyzvedával. Co k tomu říct,“ sdělila jedna z učitelek mateřinky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.