Marek P. po trojnásobné vraždě přiznal: Všechny jsem je nenáviděl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Marek P. po trojnásobné vraždě přiznal: Všechny jsem je nenáviděl!

Marka P. přivádí k soudu vězeňská stráž.
Marka P. přivádí k soudu vězeňská stráž. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Roky nenáviděl své příbuzné. Když mu řekli, že se musí z rodného domu vystěhovat, vzal Marek P. (30) dva nože a ubodal tři své nejbližší desítkami ran. Krajský soud v Brně nyní rozhoduje o výši trestu. Hrozí mu ten nejvyšší.

K brutálním vraždám se nezaměstnaný Marek P. odhodlal 29. dubna loňského roku v Kostelci na Hané. Měl už jen den na vystěhování. Rodina se mu tím chtěla zřejmě pomstít za to, že svůj podíl v něm prodal cizí osobě. Zinkasoval za to 100 tisíc korun. „Několik dnů jsem jejich vraždu zvažoval, rozhodl jsem se ale až v tento den. Nenáviděl jsem všechny tři, asi stejně,“ řekl obžalovaný u soudu.

Bratra Víta (†24) ubodal 80 ranami, sestře Anetě (†22) jich zasadil 104 a otci Jiřímu (†57) šedesát šest. Ušetřil jen mladší sestru (18), kterou zamkl na WC. Vůči ní nenávist necítil. Když se soudkyně obžalovaného zeptala, zda cítí lítost, řekl, že dnes už by volil jinou cestu. „Za ty důsledky to rozhodně nestojí,“ vysvětlil. Státní zástupkyně pro vraha žádá 30 let vězení, nebo výjimečný trest.

Sestra chce 17 milionů

Sestra, kterou vrah ušetřil, nyní žádá po Markovi P. 17 milionů korun. Za každého zabitého člena rodiny čtyři a pro sebe za psychickou újmu pět milionů.

Bratr se oběsil

Vrah se nikdy neléčil s psychickými problémy, přestože tvrdí, že ho otec týral a zavraždění sourozenci neustále uráželi. Rodinu tvořilo původně pět sourozenců, ale nejstarší syn se před pěti lety oběsil. Matka vraha zemřela z neuvedených příčin ve stejném roce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.