Dramatický únos na Břeclavsku: Umučili muže (†28) k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dramatický únos na Břeclavsku: Umučili muže (†28) k smrti!

Ve sklepě tohoto domu se mělo mučení odehrávat.
Ve sklepě tohoto domu se mělo mučení odehrávat. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, PČR)

Mučivou smrtí zemřel muž (†28) pohřešovaný od loňského léta na Břeclavsku. Po osmi měsících policie zjistila, že skončil v rukou dvou únosců (35, 30), kteří ho utýrali ve sklepě. Zadrželi je a obvinili, tělo uneseného ale zatím nenašli.

K únosu muže došlo v menší obci na Břeclavsku, kde jej starší z dvojice ze Svitavska a jeho mladší kumpán z Brna napadli. Strčili ho do auta a zamířili do domu v Pohodlí, který užíval starší z únosců. Bili ho i cestou vozem, když ho dotáhli do stavení, v násilí pokračovali. „Drželi ho svázaného ve sklepních prostorách, kde jej po dobu několika dnů fyzicky napadali a týrali, i za pomocí různých nástrojů, až bohužel došlo k jeho úmrtí,“ řekl šéf pardubické krajské kriminálky Milan Šimek. 

Čím si unesený vysloužil takové ohavné mučení? Prý se vůči dvojici dopustil nějakých drobnějších krádeží. Záhadou zůstává, kde skončilo tělo uneseného. Starší ze zadržené dvojice totiž odmítl vypovídat a druhý muž se sice přiznal, ale jak s ostatky naložili, pouze naznačil. Policisté jen uvedli, že těla se únosci zbavili takovým způsobem, aby ho nebylo možné nalézt, a pokud by bylo přece jen objeveno, udělali maximum pro to, aby ho nebylo možné identifikovat.

Až 16 let v base

Dvojice si na policii vyslechla obvinění ze zločinu zbavení osobní svobody s následkem smrti, za který jim hrozí trest do 8 až 16 let. „Oba jsou stíháni vazebně,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že starší z mužů už má za sebou asi deset odsouzení za majetkové a násilné delikty a druhý obviněný má na svém kontě sedm záznamů za krádeže a drogy.

Další oběti?

Policie nevylučuje, že především starší z obviněných má na svědomí násilí páchané vůči dalším osobám. Prověřuje informace, že měl v domě v Pohodlí držet a fyzicky útočit na muže i ženy. „V objektu měla platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu a fyzického napadání,“ uvedl Šimek a vyzval poškozené, aby se přihlásili na policii.



Přečtěte si
Дмитрий Голубниченко
12. 5. 2023 • 02:21

Máte vůbec důkazy ?!Jsou vinný nebo ne rozhodně jen u !
soudu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.