SOUD S KRKAVČÍ MATKOU: Strčila kočárek s dítětem před auto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

SOUD S KRKAVČÍ MATKOU: Strčila kočárek s dítětem před auto!

Strčila kočárek s děckem proti BMW.
Strčila kočárek s děckem proti BMW. (Foto Aha! – Z. Matyáš, Profimedia.cz)

Výpovědí řidiče pokračoval včera u soudu děsivý případ Kateřiny K. (44). Opilá matka loni v srpnu na ulici v Prostějově poslala kočárek s dítětem (tehdy 2) proti rozjetému bavoráku! Muž za volantem stačil v poslední chvíli zabrzdit a chlapečkovi tak zřejmě zachránil život.

Žena v osudný den nasávala už od rána. V občerstvení na kraji města bila plačícího chlapce po rukách a vlepila mu facky. „Sprostě nadávala, už jsem se na to nemohl dívat a šel volat policii,“ vypověděl Marek C., svědek události. Kateřina, které později naměřili 2 promile, mezitím vyrazila s kočárkem přes silnici. Když se z protisměru blížil bavorák, vypustila kočárek proti autu!

Šofér Jiří D. dupl na brzdu a tím v posledním okamžiku zabránil srážce. „Vyskočil jsem z auta a sprostě jí vydal: Co ty ku*vo, co děláš!“ popsal muž před soudem svou bezprostřední reakci. „Řvala, že zabije kluka i sebe,“ doplnil. Pak odešla a nechala plačící děcko na místě. Až do příjezdu pracovnic ze sociálky se o něj starala spolujezdkyně z osobního vozu.

Kateřině K. hrozí 12 let basy.

Krkavčí matka tvrdí, že si na nic nepamatuje. „Můj otec chtěl vidět kluka, tak jsme si dali víno. Pak jsme se přesunuli k občerstvení, kde bylo malé pivo a štamprle rumu. Ještě si vzpomínám na vinotéku, tam jsem si dala snad dvě deci,“ vysvětlovala svoji opilost.

Hrozí jí 12 let

Státní zástupce Marek Vagai obžaloval Kateřinu K. z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, ohrožování výchovy dítěte a výtržnictví. Žena může jít do kriminálu až na 12 let. Rozsudek padne příští rok v únoru.

Pětinásobná máma

Kateřina K. má pět dětí. I když u soudu tvrdila, že je miluje, s žádným z nich nebydlí. Tři nejstarší (od 10 do 15 let) skončily v pěstounské péči. Zbylé dvě, včetně chlapce z kočárku, jsou u jejich otce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.