Drogově závislá žena před soudem: Na zlodějny brala i dceru (8)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Drogově závislá žena před soudem: Na zlodějny brala i dceru (8)!

„Drogy beru sedm let,“ přiznala žena.
„Drogy beru sedm let,“ přiznala žena. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Svérázným způsobem uplatňovala zásadu, že co se mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Jullia P. (27) z Prostějovska chodila pravidelně krást do supermarketů. Na zlodějské výpravy brala i svou dcerku (8). Včera stanula před soudem.

Z obžaloby vyplývá, že nakupovat za pět prstů chodila prakticky do všech prostějovských supermarketů. Nekradla nic cenného, jen základní věci k obživě. Na tu jí nezbývaly peníze, jelikož většinu svých příjmů utrácela za drogy. K nim ji přivedl manžel, který nyní za prodej narkotik sedí za mřížemi. „Myslela jsem, že mi to projde. Většinou jsem kradla pod vlivem drog, beru je už sedm let,“ zdůvodňovala včera před Okresním soudem v Prostějově své chování Jullia. Tvrdila, že před dcerkou prý nefetuje a není pravda, že by před ní kradla. Předseda senátu Petr Vrtěl nezodpovědné matce připomněl, že soud má k dispozici usvědčující videozáznamy z obchodů, na kterých je zachycena při krádežích právě v doprovodu dcery...

Pomáhala si skenerem

Kuriozitou na celém případu je i fakt, že Jullia P. kdysi v jednom supermarketu pracovala a učila zákazníky, jak zacházet se skenerem zboží. Ten pak využívala při krádežích. Oskenovala vždy jen část věcí, a ty neoznačené si pak odnášela v košíku.

Je v podmínce

Protože je feťačka a zlodějka v podmínce, hrozí jí nepodmíněný trest. Soud jí však dal ještě šanci. Rozhodne až v srpnu podle toho, jak se obžalovaná postaví k dřívějšímu trestu – 250 hodinám obecně prospěšných prací.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.