Drama v Novém Jičíně: Vražda před očima dítěte | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Drama v Novém Jičíně: Vražda před očima dítěte

Muž uzavřel dohodu o vině a trestu.
Muž uzavřel dohodu o vině a trestu.  (Foto Aha! – Michal Charbulák)

„Tatínku!“ křičela s hrůzou v očích malá holčička (6). Přímo před ní, ovlivněn alkoholem a žárlivostí, ubodal jejího otce Radima K. (†48) mámin nový druh Miroslav Skopal (35). Za brutální vraždu ho včera soud poslal na 14 let za mříže.

Miroslavu Skopalovi byl Radim K. dlouho trnem v oku. Sok docházel do novojičínského bytu své stále ještě právoplatné ženy Veroniky na návštěvy, občas tam i přespal. V ženině novém druhovi se při tom vařila krev. Loni v srpnu se opil a popadl v kuchyni dva nože. Zoufalá holčička s matkou se marně snažily bránit rozlícenému Skopalovi v útoku. Muž Radima K. naháněl po bytě a pak i po chodbě paneláku. Oběť se po 11 ranách nožem sesunula k zemi. Vrah z místa činu prchl a dopadla ho až později policie. „Smrtelnou byla pro poškozeného rána do srdce. Motivem k vraždě byla žárlivost,“ uvedl státní zástupce David Bartoš. Ten uzavřel s obhájcem i vrahem dohodu o vině a trestu. Odsouzený se kál. „Lituji toho, co jsem spáchal,“ prohlásil po vynesení verdiktu.

Zaplatí miliony?

Zmocněnci rodinných příslušníků oběti žádali o uhrazení nemajetkové újmy v řádech milionů, s čímž souhlasil vrah a posvětil to soud. Jenže… „Jsou to jen akademické výroky. Pan obžalovaný nic nevlastní a obávám se, že není možné, aby nároky byly uspokojeny,“ uvedl předseda soudního senátu Miroslav Mucha.

Známý extremista

Policie má Miroslava Skopala za člena pravicové extremistické scény. K soudu měl být původně přiveden eskortou v doprovodu těžkooděnců, nakonec nedělal žádné problémy a bylo od toho upuštěno. Během jednání měl i sundaná pouta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.