Františkovi A. (23) z Jičínska hrozí výjimečný trest: Družku umlátil klíčem na šrouby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Františkovi A. (23) z Jičínska hrozí výjimečný trest: Družku umlátil klíčem na šrouby

Snímek dala na Facebook pár dní před vraždou.
Snímek dala na Facebook pár dní před vraždou. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Facebook, INT)

Trýznivým způsobem zavraždil svoji družku (†27) František A. (23) z Jičínska. Umírala v bolestech s desítkami ran po fackách, bití pěstí a patrně trubkovým nástrčným klíčem na šrouby. Muž se přiznal a dnes si zřejmě vyslechne trest.

„Cítím se být vinen. Zabil jsem ji,“ řekl u soudu František. V tragický útok vyústila jejich roztržka. Partnerku, s níž byl přes sedm let, usmrtil po hádce, v níž jí prý jako v několika předchozích rozepřích vyčetl, že zanedbává domácnost, neuklízí a nestará se o jejich několikaměsíční dceru. „Došlo k tomu, že jsem jí řekl, že se s ní rozcházím a ať si sbalí věci, což neunesla,“ řekl muž. Partnerka, která v tu dobu byla jen v noční košili, prý po něm hodila kovový klíč a následně se mezi nimi strhla bitka.

Loňské Vánoce byly pro rodinu posledními.

Lhal policii

„Mlátil jsem ji, ale jen pěstmi a otevřenou dlaní. Ona se bránila kopy a rukou a říkala, ať ji nechám být. Když spadla, zvedl jsem ji, abych ji znovu udeřil,“ popisoval druh. „Trvalo to pět až deset minut. Ztratil jsem nad sebou kontrolu, nedokázal jsem se ovládnout. Nejsem ale chladnokrevný zabiják. Nečekal jsem, že bych jí mohl ublížit tak, že může umřít,“ řekl dále. K družce, která prožívala mučivé útrapy a zkolabovala, pak zavolal záchranku a policii po činu nejprve řekl, že žena přišla domů zbitá. Příčinou její smrti byl krvácivý šok.

Bití čelila roky?

Zavražděná družka prý čelila násilnému chování partnera delší dobu, ale jeho jednání trpěla. „Začalo to tak před pěti lety. Do měsíce ji mlátil čtyřikrát, pětkrát,“ přečetl předseda soudu výpověď matky zavražděné ženy, která má nyní její malou dcerku v pěstounské péči. „Nevím, proč s ním zůstávala. Asi ho měla ráda, nebo měla strach,“ uvedla při výslechu během vyšetřování případu. Muž, kterému hrozí až výjimečný trest, připustil, že vztah s ženou byl od počátku problémový, ale tvrzení, že ji dlouhodobě týral, odmítl.

Přečtěte si
miroslava13
21. 11. 2023 • 11:11

chudák jejich miminko!!! Na něj nikdo z nich nemyslel! Ona si ho prý v 19 letech přivedla jako 15 ti letého!!!! Tak co čekala???

Zdeňka Drahá
21. 11. 2023 • 08:55

To co udělal je otřesné jsem zvědavá kolik dostane let já osobně bych byla pro doživotí.Chudak holka co si musela vytrpět a ta malá dcerka nikdy ji maminka neobejme .

Zdeňka Drahá
21. 11. 2023 • 08:54

To co udělal je otřesné jsem zvědavá kolik dostane let já osobně bych byla pro doživotí.Chudak holka co si musela vytrpět a ta malá dcerka nikdy ji maminka neobejme .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.