Zavraždil a zapálil benzinem milenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zavraždil a zapálil benzinem milenku

Vrah Kalina se na svobodu už  zřejmě nedostane.
Vrah Kalina se na svobodu už zřejmě nedostane. (Foto ČTK/O. Hájek)

Za umlácení své milenky (†50) na Děčínsku měl Karel Kalina (41) zůstat za mřížemi už do konce života. Vrchní soud v Praze však částečně vyhověl jeho odvolání a doživotní trest mu zmírnil na 28 let vězení.

Podle rozsudku družku v noci ze 3. na 4. února 2022 ve svém domě v Jiříkově rdousil, brutálně kopal a bil po celém těl, následně umírající ženu ještě polil benzinem. Když zemřela, tělo zapálil. „Pro uložení doživotního trestu nebyly splněny formální podmínky,“ vyslovil se předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. Recidivista se navíc k činu nikdy nepřiznal a žádný přímý důkaz obžaloba v rukou neměla. Usvědčil ho až řetěz nepřímých důkazů. Nicméně po odpykání zmírněného trestu se Kalina jako sexuální sadista natrvalo přesune do psychiatrického zařízení.

Narušený psychopat

Kalina už dříve spáchal pokus o vraždu a znásilnění. Soud mu tehdy po zásluze vyměřil12 let. Po několika letech byl však na podmínku propuštěn a absolvoval ochranné sexuologické léčení. Navíc před pár lety fyzicky napadl dvě další ženy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.