Vrah Tulej (25) dostal další osmiletý trest: Pobodal spoluvězně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vrah Tulej (25) dostal další osmiletý trest: Pobodal spoluvězně!

Ondřej Tulej si značně prodloužil kriminál.
Ondřej Tulej si značně prodloužil kriminál. (Foto Aha! – K.Kopáč, P. Ryšlink, PČR, ara)

Ondřej Tulej (25) vraždil už ve svých osmnácti, ani vězení ho nenapravilo. Po pěti letech navíc za napadení spoluvězně (38) dostal k trestu dalších osm roků za to samé!

Tulej zaútočil lžící zbroušenou do špičky na spoluvězně loni v říjnu a bodl ho do ucha. „Nebýt zákroku svědka, následek činu mohl být fatální. Obžalovaný před útokem opakovaně řekl: Já tě zabiju,“ uvedl včera soudce vrchního soudu Edvin Svoboda a pravomocně Tulejovi potvrdil dalších osm let vězení. Ten tvrdil, že se pouze bránil: „V dětství jsem byl šikanovaný, teď už ale nepřipustím, aby na mě někdo šahal.“ Tulej mohl přitom věznici při dobrém chování opustit po odsezení poloviny trestu 12 let za vraždu, kterou spáchal jako čerstvě plnoletý. Místo toho za mřížemi stráví čtvrt století. Není to totiž poprvé, co ve vězení útočil. Ani ne rok před tímto incidentem dostal dalších pět let navíc za jiné napadení. Ležícímu spoluvězni sedmikilovou židlí zpřelámal patu. Celkem si tedy zřejmě v base odsedí 25 let.

Zabil kvůli dvoustovce

Pár týdnů po dosažení plnoletosti jel Tulej s kamarádem 12. září 2018 do Karviné. Popíjeli a dívce na ulici nabídli 200 korun ﷯a sexuální služby, jenže ona zaběhla do domu. Dvojice se dostala do sporu s jejím druhem, začala rvačka a Tulej ho bodl nožem do zad. Z domu vyběhl bratranec pobodaného a snažil se mladíka odzbrojit, ten ho ale několikrát bodl do hrudi a probodl mu srdce.

Skončí jako Hlubik?

Pokud už nic jiného ve vězení neprovede, může Tulej doufat v propuštění ještě před svou padesátkou. S tím, jak si ale prvních pět let trestu vedl, může skončit jako Adolf Hlubik (73), dnes nejstarší doživotně odsouzený u nás. Od své plnoletosti strávil ve vězení 48 let!

Víte, že...

...deníku Aha! před lety vrahova sestra svěřila, že má 22 sourozenců?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.