Štrádoval po parapetu a pak skočil: Sebevraha chytili v letu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Štrádoval po parapetu a pak skočil: Sebevraha chytili v letu

Policisté byli za statečnost oceněni.
Policisté byli za statečnost oceněni. (Foto Policie ČR)

Zdrogovaného muže, který se vrhl z okenního parapetu v 6. patře paneláku, zachránili srdnatí policisté Dominika a Marek. Když padal, v poslední chvíli ho chytili za nohu a vtáhli do bezpečí.

Chlapík stál ve čtyři ráno na parapetu cizího bytu, byl agresivní a kopal do okna. „Hrozilo, že každou chvíli spadne,“ připomněla včera případ z 9. srpna policistka Dana Čírtková. To se také stalo. „Musím skončit v pekle,“ pokřikoval muž a skočil. V ten okamžik policistka Dominika Poláková, která mezitím vyběhla nahoru, rozrazila okno a popadla muže za nohu. Pomáhal jí při tom hasič. S pomocí dalšího policisty Jiřího Marka se pak podařilo sebevraha visícího hlavou dolů vtáhnout do bezpečí příbytku. Vzpouzející se muž se o parapet poranil tak nešťastně, že si přeťal tepnu. Skončil v nemocnici.

Nevíte, jak dál?

Máte pocit, že nevíte, jak dál dál? Potýkáte se s psychickými problémy? Nestyďte se požádat o pomoc. Třeba na lince první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123. Číslo na linku bezpečí pro děti a mládež je: 116 111.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.