Obviněného z napadení Ukrajinek poslal soud do vazby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Obviněného z napadení Ukrajinek poslal soud do vazby

Zdeněk H. si u soudu přetáhl tričko přes hlavu.
Zdeněk H. si u soudu přetáhl tričko přes hlavu. (Foto Aha! – Romana Vébrová, archiv napadené)

Hlavně ať mi nikdo nevidí obličej, snažil se včera ze všech sil na chodbě Okresního soudu Plzeň-sever Zdeněk H. (48). Je obviněný z útoku na dvě ukrajinské ženy (34 a 44) během pouti v Plasích na Plzeňsku.

Mladší napadená skončila v nemocnici, bijec za mřížemi. „Obviněný byl vzat do vazby, aby neovlivňoval svědky či další případné spoluobviněné, protože je zřejmé, že na té trestné činnosti se mohlo podílet více osob,“ informovala soudkyně Zuzana Sperková. Po dalších, kteří se do ubohého incidentu měli zapojit, policisté pátrají. Zdeňku H., podle informací Aha! majiteli pouťové atrakce, hrozí za ublížení na zdraví a výtržnictví až pět let v base.

Soud poslal do vazby muže obviněného z napadení Ukrajinek

Video se připravuje ...

Napadené ženy popsaly, že seděly v neděli 13. srpna na obrubníku a klábosily. V té době zrovna končila pouť. „Zastavilo u nás starší auto s vozíkem. Když jsme řidiči potvrdily, že jsme Ukrajinky, začal nadávat a napadl Táňu. Šla jsem jí na pomoc, po úderech pěstí jsem ale ztratila vědomí,“ vzpomínala pro Aha! Lilia, mladší z obou napadených. Útok odnesla zlomeninami kůstek v obličeji, poležela si v nemocnici. Ženám se podařilo vyfotit registrační značku auta útočníka. Policisté ho poté dopadli.

Za mříže nechce

Zdeňkovi H. se za mříže nechce. Nečekal až takové důsledky svého jednání. Proti rozhodnutí o uvalení vazby si podal stížnost. Stejně jako státní zástupce Dušan Nový. Jenže ten jako vazební důvod požadoval kromě možného ovlivňování svědků i to, aby obviněný nepokračoval v trestné činnosti. Druhý požadavek ale soudkyně zamítla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.