České matce hrozí v Itálii až pětiletý trest! Zavřela je v autě a šla si zalyžovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

České matce hrozí v Itálii až pětiletý trest! Zavřela je v autě a šla si zalyžovat

Matka klidně odkráčela na sjezdovku.
Matka klidně odkráčela na sjezdovku. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Vášnivá lyžařka (40) z Česka se dostala do konfliktu s italským zákonem. V autě totiž nechala bez dozoru dvě děti (4 a 13) a odešla klidně na alpskou sjezdovku. Teď jí za opuštění nezletilých hrozí vězení.

Podle deníku Corriere della Sera se událost stala začátkem tohoto týdne v lyžařském areálu Passo Brocón v Tridentsku. Zatímco si máma chtěla užívat zimní radovánky, její čtyřletý syn údajně lyžovačce vzdoroval, a tak ho po chvíli dohadovaní nechala v autě pod dohledem staršího dítěte. Sama pak se svým partnerem, který údajně není otcem klučiny, vyrazila na svah. Když se ale matka dlouho nevracela, začal se sourozenec, který měl dělat chůvu, nudit a z vozu odešel. Bráška zůstal sám, spal. Když se probudil, začal plakat. V uzavřeném voze sám strávil zhruba hodinu.

Jeho pláč upoutal pozornost místních karabiníků, kteří matku vyhledali. Ta se hájila tím, že chlapečka měl hlídat jeho sourozenec. Tím ale italskou policii neoblomila. Ponechat bez dohledu dítě mladší 14 let je v Itálii trestným činem, za který hrozí šest měsíců až pět let vězení. Sazby se zvyšují, jestliže se dítě zraní či zemře. Má tak štěstí, že chlapec byl v pořádku. Naopak přitěžující okolností pro ni je, že ho opustila jako rodič. Žena dosud nekontaktovala generální konzulát v Miláně. „Spojili jsme se proto s místně příslušným velitelem karabiníků, který se na zásahu podílel a který nám veškeré informace uvedené v italských mediích potvrdil,“ uvedl mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Není jediná

Podobné případy nejsou mezi českými turisty v Itálii ojedinělé, přestože ministerstvo dlouhodobě důrazně varuje občany, aby nenechávali své děti bez dozoru. V mrazu a bez dohledu zanechali rodiče batole (2) také loni v únoru u hory Plan de Corones v italských Dolomitech. Podle svědků několikrát sjeli svah a teprve pak ho přišli zkontrolovat.

Přečtěte si
askub
17. 2. 2024 • 09:41

Tedy, ten titulek psal nějaký odborník " České matce hrozí v Itálii až pětiletý trest! Zavřela je v autě a šla si zalyžovat" Ale, že by do titulku napsal KOHO to je asi moc práce. Ano v článku je zmínka o koho jde, ALE TITULEK PRODÁVÁ.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.