Přišla o manžela a dceru v Klánovickém lese: Poprvé promluvila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Přišla o manžela a dceru v Klánovickém lese: Poprvé promluvila

Pátrání v Klánovickém lese, 20. prosince 2023.
Pátrání v Klánovickém lese, 20. prosince 2023. (Blesk:David Malík)

Od vraždy muže (†32) a jeho dvouměsíční dcerky v Klánovickém lese uplynou zítra dva měsíce. Teď vůbec poprvé promluvila o tragédii matka holčičky a manželka muže, které zastřelil střelec, jenž šest dní poté zavraždil 14 lidí na filozofické fakultě.

„Dva životy vyhasly. Ztráta a bolest jsou nepopsatelné. Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak, jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ dodala žena, která začala poděkování hláškou Jana Wericha. Tu měl prý její manžel rád. „Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“

Vrah z Klánovic je mrtev: Rakušan reagoval při debatě v Sokolově na spekulace

Video se připravuje ...

Dojemné poděkování zveřejnila žena na stránkách sbírky, v níž se pro rodinu podařilo vybrat 12,4 milionu. Sbírku zorganizovali přátelé rodiny z Klánovic a místní komunita přes Nadační fond pomoci. Vybrané prostředky maminka se synkem využije na terapie i běžné potřeby rodiny. „Bez vás by to, milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav. A co možná víc. Díky vaší solidaritě jsem v sobě našla sílu opět věřit, že mezi námi převažují lidé dobří a laskaví. Děkuji,“ napsala žena.

Zemřeli blízko domova

Muž a holčička zemřeli při procházce, jen kousek od svého domova, v Klánovickém lese. Po vrahovi pátraly stovky policistů. Kriminalisté nakonec zjistili, že vraždil David K. (†24), který šest dní poté zabil 14 lidí v centru Prahy. Přiznal se v dopise na rozloučenou a potvrdila to i balistická expertiza zbraně, kterou našli u něj doma.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.