Tečka za plánováním vraždy makléřky: Za hru dostala osm let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tečka za plánováním vraždy makléřky: Za hru dostala osm let!

Gia Daniela Veselá u Krajského soudu v Plzni. Za plánování vraždy karlovarské makléřky si odsedí osm let.
Gia Daniela Veselá u Krajského soudu v Plzni. Za plánování vraždy karlovarské makléřky si odsedí osm let. (Foto Aha! – R. Vébrová, M. Přibyl, ara)

Mord své známé, karlovarské makléřky, si objednala Gia Daniela Veselá (42). Vraždit měl v minulosti odsouzený muž, ten vše ale oznámil policii. Veselá se hájila, že se jednalo o hru. Odsedí si osm let, její dovolání smetl Nejvyšší soud v Brně ze stolu.

Nejprve to vypadalo, že žena vyvázne s pětiletou podmínkou, kterou vyfasovala začátkem roku u Krajského soudu v Plzni. To ale vzalo rychle za své, Vrchní soud v Praze jí napařil v dubnu osm let v base. Stejně to viděli i u Nejvyššího soudu v Brně.

Přesné instrukce

„Obviněná svědka postupně instruovala, když mu nejprve předala informace k dennímu režimu poškozené, místům jejího bydliště, zaměstnání a jejích majetkových poměrech. Sdělila mu, jakým způsobem se má zbavit těla poškozené, doporučovala mu části těla zalít do betonu a hodit do vody,“ shrnula mluvčí Nejvyššího soudu Gabriela Tomíčková.

Prý jen dobrodružství

Veselá se hájila, že vše byla dobrodružná hra s mužem, v minulosti odsouzeným za organizování vraždy manželky majitele Discolandu Sylvie Ivana Jonáka (†59) Ludviky (†34). „Říkal, že potřebuje akci, aby zažil pocit gangstera. Že ho vzrušuje myšlenka, že ho navádím, tak abych mu to popisovala,“ hájila se s tím, že se bála odmítnout. Popsala i, že má zabiják oběť donutit převést 11 milionů na svůj účet, z toho mu připadne 60 procent. Muž se tvářil, že souhlasí, vše ale řekl policii. Veselou tak čeká smutných osm let.

Žádná loutka

„Obviněná v celé záležitosti skutečně nevystupovala pasivně jako loutka, ona byla tou, která svědka opakovaně kontaktovala, která mu precizně vyložila svoje plány, včetně plánů na likvidaci těla poškozené, rozdělení zisku a zajištění alibi,“ uvedla Tomíčková. Nebylo tak pochyb, že se makléřky, která ji v minulosti zaměstnala a poskytla jí bydlení, vážně chtěla zbavit.



Přečtěte si
miroslava13
30. 11. 2023 • 12:09

velmi nízký trest. já bych jí alespoň 2 roky přidala! Taková lidská zrůda!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.